Doi bărbaţi suspectaţi că au omorât o femeie, prinşi după 17 ani de la comiterea crimei

Doi bărbaţi suspectaţi că au omorât o femeie, prinşi după 17 ani de la comiterea crimei

Doi bărbaţi suspectaţi că în iunie 1997 au omorât o femeie, în apartamentul acesteia, de unde au furat bijuterii şi un televizor, au fost prinşi după 17 ani de la comiterea crimei, unul dintre aceştia fiind condamnat pentru o altă crimă, pentru care a primit o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, crima a fost comisă de Neculai Covaciu şi Cezar Marius Mihu, aceştia recunoscându-şi fapta.

Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Covaciu şi Mihu, urmând să ceară miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă, pentru omor calificat.

"Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada 14-24 iunie 1997, cei doi inculpaţi au pătruns în locuinţa victimei B.D., în vârstă de 60 ani, în scopul sustragerii de bunuri, şi au ucis-o pe aceasta folosindu-se de un cuţit. După aceea, au sustras din apartament bijuterii, un televizor şi alte bunuri de valoare", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, înainte de comiterea crimei din 1997, cei doi bărbaţi erau "la începutul activităţii infracţionale" şi aveau la activ doar spargeri de locuinţe. Ulterior, Neculai Covaciu şi Cezar Marius Mihu au continuat să spargă locuinţe, însă în urmă cu zece ani, Covaciu a mai comis un omor, fiind prins şi arestat în februarie 2007.

În 26 iunie 2008, Neculai Covaciu a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru acea crimă, iar în prezent este încarcerat.

Cercetările în cazul crimei din 1997 au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Trebuie să vedeți asta / Va fi doar o chestiune de timp până când flagelul va ajunge în Europa...

4 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

5 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină