Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump neagă informațiile privind un summit planificat cu Putin

Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump neagă informațiile privind un summit planificat cu Putin

Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump au negat informațiile apărute sâmbătă potrivit cărora acesta intenționează să aibă o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin la câteva săptămâni de la venirea la Casa Albă, relatează Reuters.

Potrivit Sunday Times of London, Trump le-a spus unor oficiali britanici ca un astfel de summit este în curs de organizare, posibil în capitala islandeză Reykjavik.

'Relatarea este o fantezie', a declarat un consilier al lui Donald Trump, sub rezerva anonimatului. Un alt consilier a afirmat că informațiile nu sunt adevărate.

Trump, care sosește la Casa Albă pe 20 ianuarie, a vorbit de ameliorarea relațiilor cu Rusia.

El a declarat vineri pentru Wall Street Journal că va menține 'cel puțin pentru o perioadă de timp' sancțiunile împotriva Rusiei impuse de președintelui SUA Barack Obama pentru atacuri cibernetice.

Dar Trump a sugerat publicației că ar putea ridica sancțiunile dacă Rusia se dovedește de ajutor în lupta împotriva militanților Statului Islamic și în realizarea altor obiective ale SUA.

Doi dintre oficialii desemnați Trump pentru cabinet, secretarul de stat american Rex Tillerson și ministrul apărării James Mattis, au semnalat un ton mai dur față de Moscova în cadrul audierilor pentru confirmare din Senat.

Serviciile de informații americane acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva SUA. Trump a afirmat că a acceptat concluzia serviciilor de informații.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa