Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump neagă informațiile privind un summit planificat cu Putin

Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump neagă informațiile privind un summit planificat cu Putin

Doi consilieri ai președintelui ales al SUA Donald Trump au negat informațiile apărute sâmbătă potrivit cărora acesta intenționează să aibă o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin la câteva săptămâni de la venirea la Casa Albă, relatează Reuters.

Potrivit Sunday Times of London, Trump le-a spus unor oficiali britanici ca un astfel de summit este în curs de organizare, posibil în capitala islandeză Reykjavik.

'Relatarea este o fantezie', a declarat un consilier al lui Donald Trump, sub rezerva anonimatului. Un alt consilier a afirmat că informațiile nu sunt adevărate.

Trump, care sosește la Casa Albă pe 20 ianuarie, a vorbit de ameliorarea relațiilor cu Rusia.

El a declarat vineri pentru Wall Street Journal că va menține 'cel puțin pentru o perioadă de timp' sancțiunile împotriva Rusiei impuse de președintelui SUA Barack Obama pentru atacuri cibernetice.

Dar Trump a sugerat publicației că ar putea ridica sancțiunile dacă Rusia se dovedește de ajutor în lupta împotriva militanților Statului Islamic și în realizarea altor obiective ale SUA.

Doi dintre oficialii desemnați Trump pentru cabinet, secretarul de stat american Rex Tillerson și ministrul apărării James Mattis, au semnalat un ton mai dur față de Moscova în cadrul audierilor pentru confirmare din Senat.

Serviciile de informații americane acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva SUA. Trump a afirmat că a acceptat concluzia serviciilor de informații.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...