Doi copii din Marea Britanie şi-au salvat tatăl care a făcut stop cardiac în maşină

Doi copii din Marea Britanie şi-au salvat tatăl care a făcut stop cardiac în maşină

Stuart Waters, în vârstă de 48 de ani, se afla în maşină, nu departe de casa sa dintr-o localitate din sud-estul Angliei, însoţit de fiica sa pe nume Sadie (10 ani) şi băieţelul lui Jude (7 ani), când i s-a făcut rău. Bărbatul intrase în stop cardiac, conform Mirror .

„Primul lucru pe care l-am aflat despre asta a fost la spital, trei zile mai târziu.

Am fost la antrenamentul de fotbal, ne-am întors cu maşina, ne-am oprit în afara casei pregătindu-ne să intrăm şi apoi mi s-a stins lumina. Am fost la muncă în acea zi, nu mă simţeam rău sau altceva.”, a povestit bărbatul.

Sadie şi fratele ei i-au desfăcut centura de siguranţă tatălui lor imediat ce şi-au dat seama că are probleme şi au fugit în casă pentru a cere ajutor.

„Uşa era încuiată aşa că am tot bătut în ea şi apoi mama a ieşit de la duş”, a povestit fetiţa.

Mândra mamă, Leanne, în vârstă de 38 de ani, a spus: „Am crezut că se prosteau la început. Strigau: «E ceva în neregulă cu tati». Nu respira şi am intrat în panică. Am fugit să caut ajutor, au ieşit mai mulţi oameni.”

Astfel, două femei care au ajuns acolo, alertate de soţia bărbatului, i-au acordat acestuia primul ajutor şi i-au făcut manevrele de resuscitare până la sosirea paramedicilor. Acesta a fost dus de urgenţă la spital iar acum acum se recuperează acasă, în Pembury, Kent, după o operaţie.

Stuart, care nu mai poate lucra ca şofer de HGV, a spus: „Nu m-am gândit niciodată că mi se va întâmpla asta. A fost un şoc imens, imens.”

Ofiţerul de Poliţie Joe Breen le-a oferit lui Sadie şi Jude un certificat valid pentru şcoala de prim ajutor.

„Sadie şi Jude au salvat viaţa tatălui lor în timpul unui eveniment extrem de grav. Personalul medical a spus că fără acţiunile lor incredibil de rapide, probabil că ar fi fost un final diferit”, a declarat acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”