Doi generali de marcă ai armatei Turciei demisionează la o zi după un val de epurări în armată

Doi generali de marcă ai armatei Turciei demisionează la o zi după un val de epurări în armată

Doi generali importanți ai armatei turce au demisionat joi înaintea reuniunii Consiliului Militar Suprem, preconizată pentru aceeași zi la Ankara cu scopul de a decide o remaniere profundă a forțelor armate după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, au anunțat postul de televiziune CNN Turk și agenția de presă Dogan, citate de AFP și Reuters.

Demisia lor intervine la o zi după după înlăturarea a circa 1.700 de militari din armata turcă pentru presupusul lor rol în lovitura de stat eșuată din această lună, potrivit Reuters.

Comandantul armatei terestre, generalul Ihsan Uyar, și șeful "pregătirii și doctrinei comandamentului", generalul Kamil Basoglu, au demisionat, precizează agenția Dogan, după ce miercuri fusese anunțată destituirea a 149 de generali și amirali, ceea ce reprezintă aproximativ 40 la sută din totalul generalilor și amiralilor armatei turce.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin

5 VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!