Doi interlopi români au fost reținuți în Italia/Unul e acuzat de procurori că a comandat asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Doi interlopi români au fost reținuți în Italia/Unul e acuzat de procurori că a comandat asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Lucian Boncu și Sorin Udrea, doi lideri interlopi din Timișoara, au fost reținuți marți, 1 iunie, de carabinieri în localitatea Latina de lângă Roma, transmite publicația PressAlert.ro. Cei doi au fost arestați când și-au depus actele pentru obținerea rezidenței.

Lucian Boncu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pe 29 mai, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Mai precis, Boncu ar fi comandat asasinarea ziaristului Dragoș Boța de la PressAlert, potrivit procurorilor.

Tribunalul Timiş a dispus tot pe 29 mai arestarea în lipsă a lui Boncu, pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii susțin că liderul interlop a încercat să determine mai multe persoane să îl împuște pe jurnalistul Dragoş Boţa, fiind deranjat de dezvăluirile făcute de acesta despre traficul de cocaină din județ, potrivit unui comunicat DIICOT.

Sorin Udrea este cel de-al doilea bărbat arestat de carabinierii italieni. Udrea fugise în Italia în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara, care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat. El ar fi fost apropiat de Alina Bica, fosta șefă DIICOT fugită și ea în Italia, potrivit PressAlert.ro.

Foto: Lucian Boncu / Pressalert

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește