Doi interlopi români au fost reținuți în Italia/Unul e acuzat de procurori că a comandat asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Doi interlopi români au fost reținuți în Italia/Unul e acuzat de procurori că a comandat asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Lucian Boncu și Sorin Udrea, doi lideri interlopi din Timișoara, au fost reținuți marți, 1 iunie, de carabinieri în localitatea Latina de lângă Roma, transmite publicația PressAlert.ro . Cei doi au fost arestați când și-au depus actele pentru obținerea rezidenței.

Lucian Boncu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pe 29 mai, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Mai precis, Boncu ar fi comandat asasinarea ziaristului Dragoș Boța de la PressAlert, potrivit procurorilor.

Tribunalul Timiş a dispus tot pe 29 mai arestarea în lipsă a lui Boncu, pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii susțin că liderul interlop a încercat să determine mai multe persoane să îl împuște pe jurnalistul Dragoş Boţa, fiind deranjat de dezvăluirile făcute de acesta despre traficul de cocaină din județ, potrivit unui comunicat DIICOT.

Sorin Udrea este cel de-al doilea bărbat arestat de carabinierii italieni. Udrea fugise în Italia în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara, care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat. El ar fi fost apropiat de Alina Bica, fosta șefă DIICOT fugită și ea în Italia, potrivit PressAlert.ro.

Foto: Lucian Boncu / Pressalert


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...