Doi judecători acuzați de luare de mită primesc câte un milion de euro, salarii din urmă, după ce faptele s-au prescris

Doi judecători acuzați de luare de mită primesc câte un milion de euro, salarii din urmă, după ce faptele s-au prescris

Doi judecători acuzați de luare de mită primesc câte un milion de euro, salarii din urmă, la reangajare, după ce faptele pentru care au fost cercetați și judecați s-au prescris între timp.

Judecătorii se pot întoarce la muncă. FOTO Pexels

Magistrații au fost acuzați că ar fi ajutat o grupare care a obținut retrocedarea pădurii de 300 de milioane de euro din județul Bacău, notează Digi 24 .

Cum faptele s-au prescris, cei doi judecători se pot întoarce pe funcții și trebuie să primească, la reangajare, salariile din urmă, potrivit sursei citate.

Ar fi cerut mită de 50.000 de euro

Instanța Supremă a arătat în motivare că, cel puțin unul dintre ei - un judecător de la Tribunalul Covasna - a cerut mită de 50.000 de euro, din care a primit, în propriul birou, suma de 10.000 de euro.

Prima instanță l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procesul s-a prelungit, iar faptele s-au prescris.

Celălalt magistrat, judecător la Tribunalul Brașov, care ar fi susținut gruparea infracțională, primise, la prima instanță, doi ani de închisoare cu suspendare.

Și în acest caz, faptele s-au prescris, iar în consecință s-a dispus încetarea procesului penal.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, cei doi magistrați pot reveni la serviciu și primi drepturile salariale din 2015 și până în prezent: câte un milion de euro fiecare, suma reprezentând salariu, dobânzi și indexarea cu rata inflației, potrivit Digi24.

România ar putea să fie bună de plată

Cât despre speța cu pădurea din Bacău (care acoperă o treime din județ), moștenitorii acesteia avertizează că vor da România în judecată la CEDO, ceea ce înseamnă că țara noastră riscă să fie bună de plată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat