Doi medici dentiști români din Franța, victime ale rasismului. Ce le-au făcut pacienții

Doi medici dentiști români din Franța, victime ale rasismului. Ce le-au făcut pacienții

Doi medici stomatologi români care profesează într-un oraș din Franța au fost discriminați de pacienți. Cazul a ajuns și în atenția presei, scrie Știri din Diaspora.

Doi medici stomatologi români profesează într-un centru medical din localitatea franceză Pont-Audemer (regiunea Haute-Normandie), au fost insultați de pacienți.

Potrivit publicației France Bleu , unii dintre pacienți i-au numit „hoți“, au intrat în sala de tratament și i-au insultat. Exasperați, au lipit pe ușa celor două săli de tratament un autocolant pe care scrie „nu intrați fără permisiune“.

Ei sunt singurii dintre cei aproximativ doisprezece medici care au pus astfel de afișe pe ușă.

Cei doi medici stomatologi nu au dorit să vorbească cu presa, însă au confirmat tratamentul de care au avut parte.

Jurnaliștii de la publicația franceză citată spun că cei doi stomatologi români vor pleca la sfârșitul lunii. Ei vor termina tratamentul pacienților curenți, însă nu mai acceptă cazuri noi.

"Trebuie să conduci 30 sau 45 de minute pentru a găsi un medic stomatolog, este complicat. Am găsit un medic de familie, dar nu și un dentist", spune Quentin, un bărbat care s-a mutat în oraș în urmă cu doi ani.

În ceea ce privește plângerile de rasism din partea medicilor, el este indignat: "Suntem în 2023, nu ne pasă de naționalitate sau de culoare, dacă sunt mulți medici străini este pentru că o merită."

Siradjoudine Zeinou, un dentist din Pont-Audemer, spune că nu va putea să-i primească pe cei care rămân fără medic: "Am deja peste 15.000 de clienți, iar când au sosit noii dentiști, am putut să le dăm o parte din pacienții noștri, dar acum va trebui să îi refuzăm pe unii. Avem doar două mâini, suntem suprasolicitați".

Primarul din Pont-Audemer, Alexis Darmois, a declarat pentru France Bleu Normandie, că plecarea celor doi medici români "este o mare pierdere".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?