Doi militari francezi au murit în Irak în doar trei zile, în cadrul unui exercițiu operațional

Doi militari francezi au murit în Irak în doar trei zile, în cadrul unui exercițiu operațional

Nicolas Latourte, subofițer al armatei franceze, a murit duminică în Irak în timpul misiunii ”Chammal”, la doar două zile după ce conaționalul său, sergentul Baptiste Gauchot și-a pierdut viața.

Doi soldați francezi au murit în Irak FOTO Shutterstock

Moartea lui Nicolas Latourte a fost anunţată luni de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu pe rețelele de socializare.

Şeful statului îşi reafirmă susţinerea faţă de poporul şi autorităţile irakiene şi hotărârea Franţei de a continua să acţioneze alături de ele în instrucţia forţelor de securitate care luptă împotriva terorismului”, a anunţat Palatul Élysée, scrie hotnews.ro.

Militarul, care făcea parte din al VI-lea Regiment de Geniști, „participa la o misiune de formare a armatei irakiene în lupta neobosită împotriva terorismului” , a declarat și ministrul Lecornu.

Moartea lui Nicolas Latourte intervine la două zile după moartea sergentului Baptiste Gauchot, tot în Irak, vineri, într-un „accident de circulaţie”.

Sergentul Baptiste Gauchot, din al 19-lea Regiment de Geniști, era angajat în aceeaşi misiune de formare a armatei irakiene.

Cei doi militari participau la Operaţiunea „Chammal”, componenta franceză a Operaţiunii Coaliţiei Internaţionale „Inherent Resolveîmpotriva grupării Statul Islamic (SI) , înfiinţată în 2014.

Aproximativ 600 de francezi sunt desfăşuraţi în prezent în Irak, potrivit aceleiaşi surse.

Misiunea se concentrează asupra „susţinerii militare aeriene şi maritime a Forţelor irakiene de Securitate” şi asupra consilierii Forţelor Armate irakiene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat