Doi morți, în urma prăbușirii blocului din Marsilia. Pompierii vorbesc despre „dificultăţile deosebite de intervenţie”

Doi morți, în urma prăbușirii blocului din Marsilia. Pompierii vorbesc despre „dificultăţile deosebite de intervenţie”

Căutările din noaptea de duminică spre luni au scos la iveală, de sub dărâmături, „două corpuri fără viață”. Victimele au fost găsite la mai bine de 24 de ore de la tragicul incident: o explozie care a aruncat în aer un bloc din sudul Franței, în Marsilia.

Pompierii au descoperit „două corpuri fără viață” FOTO AFP

Potrivit unui comunicat al pompierilor francezi, intervenția rămâne una foarte dificilă.

Având în vedere dificultăţile deosebite de intervenţie, extragerea (corpurilor de la locul exploziei) va dura, au precizat pompierii într-un scurt comunicat, confirmând o informaţie a jurnalului La Provence şi postului BFMTV.

Victimele urmează să fie identificate de autoritatea judiciară.

Autoritatea judiciară poate proceda apoi la identificarea acestor victime. O trecere în revistă a situaţiei va fi făcută în primele ore ale dimineţii, se arată în continuarea textului.

Descoperirea intervine la puţin peste 24 de ore după explozia gigantică care a aruncat în aer o clădire cu patru etaje, din Marsilia.

Opt persoane, posibil dispărute sub dărâmături

Procurorul din Marsilia indicase, în cursul zilei de duminică, cu câteva ore mai devreme, că serviciile de salvare caută, în continuare, opt persoane presupuse dispărute printre dărâmături .

În această noapte, întristarea şi durerea sunt mari. Continuăm să facem totul pentru a duce la bun sfârşit operaţiunile de salvare, a reacţionat la rândul său într-un comunicat primarul oraşului Marsilia, Benoît Payan.

El a subliniat, de asemenea, că toate serviciile primăriei oraşului, însoţite de serviciile statului, sunt chiar în acest moment pe deplin angajate pentru a continua căutările.

Inițial, prăbușirea clădirii din orașul portuar din sudul Franței se soldase cu rănirea gravă a cel puţin cinci persoane. Tragicul incident a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:40 (22:40 GMT).

Străzile din jurul clădirii prăbușite au fost izolate și sufocate de praf. Pompierii au putut fi văzuți încercând să își croiască drum printre rămășițele clădirii.

Încercăm să accelerăm operațiunile de căutare și salvare pentru că timpul este esențial, dar câinii de căutare nu pot ține pasul cu căldura, a declarat comandantul pompierilor din Marsilia, Lionel Mathieu.

Autoritățile au precizat că, în continuare, rămâne neclar numărul total al rezidenților aflați în clădire, la momentul prăbușirii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?