Doi piloți Air France s-au bătut în timpul unui zbor. Reacția companiei

Doi piloți Air France s-au bătut în timpul unui zbor. Reacția companiei

Compania Air France a suspendat doi piloți după ce s-au bătut în cabină în timpul unui zbor de la Geneva la Paris. Incidentul s-a petrecut în luna iulie, relatează Al Jazeera .

Doi piloți de avion s-au luat la bătaie în timpul unui zbor. Foto ilustrativă Arhivă

În ciuda celor întâmplate, cursa a continuat și aeronava a aterizat în siguranță, iar altercația nu a afectat restul zborului, a afirmat, duminică, un oficial al companiei Air France.

Conform unui articol publicat de cotidianul elvețian La Tribune , pilotul și copilotul s-au certat la scurt timp după decolarea avionului și s-au prins de guler, după ce unul dintre ei l-ar fi lovit pe celălalt.

Între cei doi a intervenit echipajul de cabină, iar un membru al echipajului ar fi stat cu ei în cabină pentru a-i supraveghea, se menționează în articol.

Informația despre bătaia din cabina de pilotaj a apărut după ce agenția de investigație aeriană a Franței, BEA, a elaborat, miercuri, un raport în care sublinia că unor piloți Air France le lipsește rigoarea în respectarea protocoalelor de siguranță.

De asemenea, raportul emis de BEA s-a concentrat pe o scurgere de combustibil în timpul unui zbor Air France de la Brazzaville, în Republica Congo, la Paris, în luna decembrie a anului 2020, când piloții au redirecționat avionul, însă nu au scăzut puterea motorului pentru a putea să efectueze aterizarea cât mai curând cu putință, așa cum este menționat în procedură.

Cu toate că aeronava a aterizat în siguranță în Ciad, raportul BEA a avertizat că motorul ar fi putut lua foc.

În aceeași ordine de idei, agenția a precizat alte trei cazuri asemănătoare care au avut loc între 2017 și 2022 și a afirmat că unii piloți au acționat pe baza propriei analize a situației în loc să urmeze procedurile de siguranță.

Totodată, BEA a cercetat un incident care a avut loc în luna aprilie. Este vorba despre un zbor Air France care a decolat de pe aeroportul JFK din New York, piloții întâmpinând probleme de control al zborului la apropierea de aterizare la Paris.

După întâmplare, BEA a afirmat că cei doi piloți „au făcut intrări simultan la comenzi” în timpul unei reprize pentru o a doua încercare.

Reacția Air France

Air France a afirmat că efectuează un audit de siguranță. Compania a asigurat că va urma recomandările BEA, care includ posibilitatea ca piloții să studieze zborurile, iar manualele de instruire să fie mai stricte cu privire la respectarea procedurii.

De asemenea, compania a precizat că efectuează mii de zboruri în fiecare zi, iar raportul menționează doar patru astfel de incidente de siguranță.

Sindicatele piloților Air France au insistat că securitatea este cea mai importantă pentru toți piloții și au apărat acțiunile acestora în situații de urgență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...