Doi piloți au fost pedepsiți după ce au luat masa pe panoul de instrumente al avionului: „Este un act criminal”

Doi piloți au fost pedepsiți după ce au luat masa pe panoul de instrumente al avionului: „Este un act criminal”

O companie aeriană privată indiană a sancționat doi dintre piloții săi pentru că ar fi consumat cafea și dulciuri în cabina de pilotaj a unui zbor, în timpul călătoriei, notează BBC .

FOTO Twitter

Incidentul a ieșit la iveală după ce o fotografie cu un pahar fără capac pus pe panoul de instrumente al unei aeronave SpiceJet a devenit virală la începutul acestei săptămâni.

Rapoartele au spus că aeronava se afla la peste 11.000 de metri altitudine în momentul pozei.

Fotografia a stârnit indignare, determinând autoritatea de reglementare a aviației din India să emită un avertisment către compania aeriană.

Miercuri, SpiceJet a declarat că analizează problema și că cei doi piloți implicați în incident vor rămâne la sol până la terminarea investigației.

„Vor fi luate măsuri disciplinare adecvate împotriva lor după finalizarea unei investigații”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru ziarul The Times of India.

Regulile aviației indiene permit piloților și echipajului să aibă mâncare și băuturi în interiorul cabinei de pilotaj, dar în cadrul unor reguli stricte. De exemplu, toate paharele trebuie să aibă capac și să fie transportate pe o tavă pentru a evita vărsarea.

Cel mai recent incident ar fi avut loc la bordul unei aeronave care zbura de la Delhi către orașul Guwahati din nord-estul țării, pe 8 martie, ziua în care are loc festivalul hindus Holi.

Fotografia arată o ceașcă de cafea neacoperită, care avea logo-ul companiei aeriene, așezată periculos pe o manetă de pornire a aeronavei, în timp ce piloții, care nu sunt vizibili în imagine, mâncau gujiyas - o prăjitură dulce prăjită consumată în mod tradițional de Holi.

Postarea a devenit virală și a stârnit furie pe rețelele de socializare, oamenii criticându-i pe piloți pentru comportamentul lor nechibzuit.

„Chiar și cea mai mică turbulență și cafeaua se varsă pe electronice, va defecta sistemele. Este un act criminal”, a declarat expertul în aviație Mohan Ranganathan, care ar fi fost primul care a distribuit fotografia pe Twitter.

Marți, autoritatea de reglementare a aviației din India, Direcția Generală a Aviației Civile, a luat act de fotografie și a cerut companiei SpiceJet să identifice imediat membrii echipajului.

În timp ce doi piloți au fost sancționați, un purtător de cuvânt al SpiceJet a declarat pentru ziarul The Hindu că încă încearcă să stabilească cronologia exactă a incidentului.

„Nu este clar din postare când a fost făcută fotografia, dacă este recentă sau veche, sectorul operat sau echipajul sau chiar aeronava în cauză. Încercăm să stabilim aceste detalii”, a declarat compania aeriană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”