Doi proruși, asasinați de agenți secreți ucraineni la scurt timp unul după altul

Doi proruși, asasinați de agenți secreți ucraineni la scurt timp unul după altul

Un politician ucrainean prorus, Ilia Kiva (fosto sus), fost deputat, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mort miercuri, în apropiere de Moscova, ”cu o rană la cap”, în districtul Odinţovo, anunţă autorităţile locale citate de agenţiile ruse de presă, relatează news.ro. Aceasta ar fi o operaţiune specială a SBU” care ar fi revendicată de Kiev:”Lichidarea principalului trădător, colaborator şi propagandist Ilia Kiva a fost o operaţiune specială a SBU”, transmite o sursă din cadrul apărării ucrainene. ”El a fost ucis cu arme uşoare”, precizează această sursă.

Nu cu mult timp înainte, Comitetul rus de anchetă a anunţat moartea unui alt reprezentant al ocupaţiei ruse,, ucis în explozia unui dispozitiv neidentificat, plasat într-o maşină, la Lugansk, un oraş ocupat în estul Ucrainei: „Oleg Popov, un fost deputat local, a murit, în urma detonării unui dispozitiv neidentificat, într-o maşină”, a anunţat Comitetul rus de anchetă, precizând că circumstanţele morţii acestuia sunt ”pe cale să fie stabilite”.

Comitetul precizează că Oleg Popov a fost als în două rânduri în ”parlamentul” separatist din Lugansk şi a difuzat imagini în care apare o maşină distrusă şi carbonizată, înconjurat de anchetatori care munceau.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat