Doi proxeneţi recidivişti, arestaţi preventiv. Obligau fete prin violenţă să se prostitueze în România, Germania şi Elveţia

Doi proxeneţi recidivişti, arestaţi preventiv. Obligau fete prin violenţă să se prostitueze în România, Germania şi Elveţia

Doi proxeneţi recidivişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi de DIICOT că au recrutat fete aflate în stare de vulnerabilitate şi le-au obligat prin violenţă să se prostitueze în apartamente închiriate în regim hotelier situate în România, Germania şi Elveţia.

Proxeneții au fost arestatți

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 şi până în luna februarie 2024, inculpaţii au recrutat două persoane vătămate prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) şi, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiţia socială şi situaţia materială precară, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei. În acest scop au transportat şi adăpostit victimele în apartamente închiriate în regim hotelier situate atât în România (Bucureşti, Constanţa, Mioveni, Piteşti, Târgovişte), cât şi în Germania şi Elveţia, însuşindu-şi sumele de bani obţinute din activitatea infracţională", a precizat sâmbătă DIICOT, scrie Agerpres.

În luna august 2023, proxeneţii au exercitat acte de constrângere psihică asupra uneia dintre victime, pentru a o determina să renunţe la intenţia sesizării DIICOT cu privire la infracţiunea de trafic de persoane.

De asemenea, în cursul lunilor noiembrie şi decembrie 2023, unul dintre inculpaţi a constrâns, prin ameninţări, o rudă apropiată a uneia dintre victime, pentru a o determina pe aceasta să îi achite o datorie.

Ambii proxeneţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de aceeaşi natură.

În prezent, aceştia se află în cursul judecăţii în fond la instanţă, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii DIICOT, având ca obiect şi infracţiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârşite în perioada anilor 2018 - 2019.

Anchetatorii au efectuat vineri două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsite ambele persoane vătămate.

În aceeaşi zi, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, organele judiciare au cooperat cu autorităţile de aplicare a legii din Germania şi Elveţia, prin intermediul Birourilor de Legătură ale Ataşaţilor de Afaceri Interne la Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat