Doi români au cumpărat un magazin cu tradiție dintr-un oraș din SUA. Produsele cu care vor să atragă clienții

Doi români au cumpărat un magazin cu tradiție dintr-un oraș din SUA. Produsele cu care vor să atragă clienții

Doi români și-au văzut visul cu ochii. Recent, au devenit proprietarii unui magazin cu tradiție dintr-un oraș din SUA. Adrian Pop, originar din Transilvania, bucătar de profesie, este sufletul afacerii cu mâncare la pachet.

Magazinul cu tradiție din SUA, cumpărat de un român FOTO jurnalemigrant.com

Sunt atât de entuziasmat”, a spus el. „Pot face cine pentru luat acasă, pot face prânzuri", a spus încântat bărbatul.

Magazinul Trawka’s Market, care oferă produse alimentare, inclusiv carne și cârnați, dar și mâncare gata preparată pentru luat acasă, este situat în estul orașului Erie din Pennsylvania (SUA), relatează jurnalemigrant.com .

Cei doi români vor păstra tradiția localului, dar intenționează să adauge noi produse alimentare. Aproape 4 decenii, magazinul a fost deținut de Tom Walsh, care și-a câștigat faima cu mâncare la pachet, vânzând sandvișuri și mese calde. Românul, care a cumpărat magazinul la data de 29 septembrie, a continuat această tradiție.

Ce doi soți români, Adrian și Nadia Pop, vând în prezent aproximativ 100 de mese calde pe zi – incluzând sandvișuri cu chiftele, pui și coaste de porc.

Pentru a-l face și mai atrăgător, bucătarul român intenționează să aducă pe rafturile magazinului produse alimentare europene, dar și cârnați cârnați specifici țării sale natale. Cartofii românești pe care i-a preparat făcut ani de zile la fostul club de comedie Jr.’s Last Laugh unde a fost bucătar ar putea să apară în meniu.

Era timpul să-mi îndeplinesc dorința de o viață de a înființa și a conduce propria mea afacere. Este misiunea și pasiunea mea să prosper în acest domeniu”, a spus Adrian Pop, co-proprietar al Trawka’s Market. Alături îi stă Nadia, soția sa, cofetar și supervizor de mic dejun la Sheraton Bayfront din Erie.

Românii întorși din străinătate ajung tot mai des la psiholog. Readaptarea este principala lor problemă

Milioane de români trăiesc în străinătate, iar acest lucru este un adevărat fenomen cu care se confruntă ţara noastră. Cu toate acestea, psihologii susţin că mulţi au început să se întoarcă acasă, unde se lovesc de anumite probleme.

Specialiştii spun că , de multe ori, cei care se întorc acasă sunt forţaţi de anumite împrejurări sau de neajunsuri pe care le întâmpină peste hotare. Astfel, reîntorşi în România, foarte mulţi dintre cei ce au locuit ani de zile în străinătate nu mai reuşesc să se adapteze traiului de aici.

Psihologii vorbesc de un adevărat fenomen

Psihologii susţin că în ultimii ani au început să aibă, ca pacienţi, tot mai mulţi români întorşi din străinătate, care nu mai reuşesc să îşi stabilească un curs normal al vieţii. Astfel, spun specialiştii, aceştia au nevoie de suport şi de consiliere, pentru a fi conduşi către cea mai bună decizie.

,,În ultimii ani avem foarte mulţi pacienţi sosiţj din străinătate, a început să fie un fel de fenomen. Este vorba despre români care se restabilesc în ţară şi care întâmpină anumite dificultăţi. Mulţi dintre ei vin din străinătate cu gândul că au strâns bani şi că vor reuşi să investească în ţară dar, de multe ori, se lovesc de eşec. Aici intervine dezamăgirea, care poate conduce chiar la anxietate sau la tulburări depresive. Avem mulţi pacienţi care au pierdut tot ce au agonisit în ani de zile, în momentul în care s-au întors în ţară", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?