Doi români au fost condamnați în Marea Britanie după ce au comis zeci de furturi. Ce pedeapsă au primit

Doi români au fost condamnați în Marea Britanie după ce au comis zeci de furturi. Ce pedeapsă au primit

Doi români în vârstă de 28, respectiv 31 de ani, din Brăila, au fost condamnați la un an și patru luni de închisoare de Tribunalul din Manchester (Anglia), după mai multe furturi de telefoane mobile.

Românii au fost condamnați în Marea Britanie

Potrivit presei britanice, furturile au avut loc între 5 și 14 ianuarie 2023, în timp ce victimele se aflau în cafenele și restaurante.

Ciprian Dănilă este acuzat de 16 furturi, în vreme ce Vasile Băncuță a fost acuzat de cinci infracțiuni de furt și deținere de bunuri furate.

Cei doi au fost arestați la Liverpool pe 24 ianuarie iar anchetatorii spun că metoda de operare a hoților era mereu aceeași.

”Ei se apropiau de victima căreia îi prezentau un card laminat scris într-o limbă străină, îi cereau eventuale informații și o angajau într-o conversație fără noimă.În timpul discuției cu victima, a cărei atenție era deja distrasă, acopereau telefonul aflat pe masă cu un ziar și la finalul conversației ridicau ziarul cu tot cu telefon, îl băgau în buzunar și apoi plecau repede de acolo”, scrie jurnalemigrant.com.

Ei au furat cel puțin 21 de telefoane, un singur dispozitiv fiind recuperat de proprietar grației aplicației de urmărire de pe telefon.

Dănilă, tată a șapte copii, avea o condamnare anterioară pentru un furt identic în 2020, tot în Anglia, pentru care a primit un ordin comunitar. Dar trecutul său infracțional este vechi. A mai fost condamnat pentru furt în Cehia în 2016, dar și în Germania, unde a fost închis 10 luni .

La rândul său, Băncuță a avut două condamnări în 2013 pentru furt în Spania, dar și în Portugalia, pentru deținerea unei arme ofensive și mai apoi pentru conducere periculoasă și furt.

Ambii au primit ordine de restricție pe o perioadă de cinci ani, iar la cererea lor cei doi vor fi expulzați în România imediat după eliberare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina