Doi români în vârstă de 24 de ani, căutați de toată poliția din Austria

Doi români în vârstă de 24 de ani, căutați de toată poliția din Austria

Doi români au reușit să pună pe jar polițiștii austrieci, la sfârșitul săptămânii trecute. Tinerii, care furaseră un portofel cu bani de la un han, au fugit de autorități, moment în care s-a declanșat o urmărire ca-n filme.

Unul dintre bărbați a fost arestat FOTO Shutterstock

Incidentul a avut loc în Hartberg-Fürstenfeld, după ce doi bărbați au încercat să-și piardă urma. La scurt timp, polițiștii au reușit să-i aresteze pe cei doi, în urma unei adevărate vânători de oameni, scrie meinbezirk.at, citat de ziarulromanesc.at

Conform primelor informații, cei doi bărbați au fost prinși după ce s-a reclamt furtul unei sume de bani de la un han.

Pe 5 mai, în jurul orei 9.30, suspecții au sustras un portofel din zona de bar a unui han din Kaibing și apoi au fugit cu o mașină de la fața locului. Înainte de comiterea furtului, ca să nu dea nimic de bănuit, românii au comandat cafea, ca orice client al localului. La momentul oportun au sustras portofelul și au fugit.

O patrulă de poliție din Kaindorf i-a reperat și astfel a început urmărirea. Pentru a fugi, șoferul vehiculului în fugă a accelerat brusc și a vrut să scape pe Ebersdorferstraße (L412) în direcția Ebersdorf. Conducea cu viteză excesivă, iar în acel moment era mult trafic.

În cursul urmărire, mai multe patrule de poliție au reușit să oprească mașina pe St. Johann de pe A2 în direcția Viena, iar bunurile furate au fost ridicate. Parchetul din Graz a decis arestarea unui dintre suspecți, iar cel de-al doilea autor va fi cercetat în stare de libertate, scrie meinbezirk.at.

Mașina cu care au fugit nu are numere de înatriculare valabilă, motiv pentru care plăcuțele de înmatriculare au fost scoase și vehiculul a fost sechestrat.

Trei români au furat în Belgia 5,5 tone de carcase de porc „pentru consum propriu“

În luna martie 2023, trei români au fost prezentați în fața instanței belgiene pentru implicarea lor în furtul a peste 5,5 tone de carcasă de porc. Furturile aveau loc întotdeauna într-o parcare din zona Reedonk, în Bornen, dintr-un camion. Românii riscă pedepse de la zece luni la trei ani de închisoare.

Cei trei au fost prinși la începutul lunii octombrie 2022, în timp ce furau carcase de proc dintr-un camion și le încărcau într-o mică dub frigorifică. Furtul avea loc în aceeași parcare ca de fiecare dată, în zona Reedonk.

Ancheta a demarat după ce o companie germană care comandase carcase de porc din Belgia a constatat că în mod constant, soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente.

Când au fost prinși în flagrant, românii au declarat că a fost prima dată când au furat porci sacrificați, carnea fiind destinată lor și familiilor lor, pentru consumul propriu, scrie Ziarul românesc , citând Nieuwsblad.be .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...