Doi români vor să cucerească Franța cu afacerea lor cu mâncare: „Veniți să gustați produse proaspete la Chez Valy”

Doi români vor să cucerească Franța cu afacerea lor cu mâncare: „Veniți să gustați produse proaspete la Chez Valy”

Doi români vor să colinde toată Franța cu o remorcă cu mâncare, însă momentan le încântă papilele gustative clienților cu produse proaspete gătite în fața lor în câteva loalități franceze.

Valentin și food truck-ul său de mâncare FOTO actu.fr

În zona pitorească a Châteaubriantului (Loire-Atlantique), pasionații de mâncare proaspătă au acum un motiv în plus să fie încântați. Food truck-ul Chez Valy, condus cu pasiune de Valentin Biciin și soția sa Claudia, a adus o explozie de arome autentice în această regiune.

De peste două luni, aceștia deschid portierele remorcii lor în diferite localități franceze, oferind un meniu diversificat și delicios între orele 18,00 și 22,00.

Folosesc exclusiv ingrediente locale

Deoarece sunt găzduiți în diferite orașe, Valentin și Claudia au stabilit în prealabil acorduri cu primăriile locale pentru a-și instala remorca pentru o seară în fiecare localitate. În prezent, marțea sunt prezenți în Treffieux (Loire-Atlantique), joia la Juigné-des-Moutiers, iar duminica seara la Saint-Julien-de-Vouvantes, potrivit actu.fr .

Românii doresc să extindă afacerea și în alte orașe franceze și să ofere mai multor oameni posibilitatea de a se bucura de produsele lor proaspete și gustoase.

Cu un accent ferm pe ingrediente locale și proaspete, meniul Chez Valy îmbină tradiția cu creativitatea. În meniu se regăsesc hamburgeri savuroși și mâncăruri americane autentice. Carnea folosită pentru hamburgeri este cumpărată de la ferma Bel-Air din Moisdon-la-Rivière, iar pentru chifle se bazează pe brutăria din Issé, care pregătește special pentru ei chifle potrivite pentru burger.

„Principiul meu este să pregătesc mâncarea în fața oamenilor și să le arăt că mănâncă mâncare proaspătă și locală", spune Valentin.

Valentin și Claudia, de origine română, doresc să se diferențieze prin folosirea exclusivă a ingredientelor locale în prepararea mâncărurilor lor. Numele "Chez Valy" este un omagiu la porecla lui Valentin, care este cunoscut sub numele de „Valy" în cercul său de prieteni.

„Toată lumea îmi spune Valy. Acasă, în România, aceasta este porecla mea", spune acesta conform presei franceze.

Au încredere în afacerea lor și vor să o extindă

Cu dorința de a-și extinde afacerea, Valentin are în vedere o mărire a remorcii sale food truck pentru a oferi o experiență culinară și mai variată clienților săi. Începând din septembrie, cuplul își propune să se instaleze și în timpul prânzului în fața turnătoriei FMGC din Soudan (Loire-Atlantique).

Cu pasiunea și devotamentul lor față de preparatele proaspete și locale, Valentin și Claudia au creat un loc de întâlnire pentru pasionații de mâncare autentică în Châteaubriant și împrejurimi. Acest food truck nu este doar un simplu loc de servire a mâncării, ci o experiență culinară unică pentru toți cei care îi trec pragul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?