Doi soldaţi ruşi au murit în timpul exerciţiilor militare în Belarus, din cauza unei disfuncţionalităţi a paraşutelor

Doi soldaţi ruşi au murit în timpul exerciţiilor militare în Belarus, din cauza unei disfuncţionalităţi a paraşutelor

Doi paraşutişti ruşi au murit vineri accidental în timpul manevrelor militare ale trupelor aeropurtate ruse şi belaruse care au avut loc în vestul Belarusului, în apropierea frontierei cu Polonia unde este în desfăşurare o criză generată de valul de migranţi ilegali orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile europene, transmite AFP.

Într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse, Ministerul Apărării de la Moscova menţionează că paraşutele celor doi soldaţi nu au funcţionat corect ''din cauza unei rafale bruşte de vânt''. Ei făceau parte dintr-un grup de 250 de paraşutişti ruşi care au participat vineri la manevrele militare comune ruso-belaruse.

Armata rusă anunţase anterior că paraşutiştii săi au revenit la bazele lor permanente din Rusia după ce exerciţiul militar din Belarus s-a încheiat.

Într-o demonstraţie de sprijin faţă de aliatul său Belarus în contexul crizei provocate de valul de migranţi considerat de UE un ''atac hibrid'' din partea Belarusului, Rusia a trimis miercuri două bombardiere Tupolev Tu-22M3 să survoleze teritoriul acestei ţări. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat ulterior că i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin să-l ajute la supravegherea aeriană a frontierelor Belarusului cu UE şi că zborul acelor bombardiere a făcut parte dintr-o operaţiune de acest fel.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...