Doi soldaţi turci ucişi în Irak, opt morţi în cinci zile

Doi soldaţi turci ucişi în Irak, opt morţi în cinci zile

Doi soldaţi turci au murit la sfârşitul săptămânii trecute în cursul unei operaţiuni militare în nordul Irakului, unde Ankara luptă cu rebelii kurzi turci, a anunţat duminică Ministerul turc al Apărării, notează AFP.

Aceste decese ridică la opt numărul militarilor turci ucişi în zonă cu începere de marţi.

Primul soldat şi-a pierdut viaţa sâmbătă, victimă a unui dispozitiv exploziv improvizat care s-a declanşat în calea lui şi a rănit altul, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Cel de-al doilea, rănit vineri într-o "confruntare", a murit duminică la spital din cauza rănilor sale, a raportat agenţia oficială de presă Anadolu.

Ankara a lansat numeroase operaţiuni în Turcia, Siria şi Irak împotriva rebelilor kurzi care sunt membri ori au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificat drept organizaţie teroristă de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Cea mai recentă, numită "Gheara strânsă", a început în aprilie în nordul Irakului.

PKK, care dispune de baze şi tabere de antrenament în regiunea autonomă Kurdistan din Irak, este angajat din 1984 într-o insurecţie împotriva statului turc.

Acest conflict a făcut peste 40.000 de morţi, printre care numeroşi civili.

Luni, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat apropiata lansare a unei noi operaţiuni militare turce în nordul Siriei cu obiectivul de a asigura Turciei o "zonă de securitate" pe o rază de 30 de kilometri la frontieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...