Doi soți, arestați în Suedia pentru utilizarea ilegală de informații clasificate. Bărbatul este un fost militar

Doi soți, arestați în Suedia pentru utilizarea ilegală de informații clasificate. Bărbatul este un fost militar

Două persoane suspectate de utilizare ilegală a unor informaţii clasificate au fost arestate în Suedia, a anunţat joi Serviciul de Informaţii (SAPO) al acestei ţări.

Doi soți au fost arestați pentru utilizarea ilegală de informații clasificate FOTO Profimedia

Unul dintre suspecţi a fost identificat de media suedeze drept un fost militar. Cei doi au fost arestaţi marţi după o operaţiune a SAPO.

„Am desfăşurat o operaţiune şi două persoane au fost arestate ", suspectate de „utilizare (...) neautorizată de informaţii clasificate", a declarat Karin Lutz, ataşata pentru presă a SAPO. Este vorba de o „infracţiune gravă", a adăugat ea.

Potrivit unui articol din cotidianul Expressen publicat joi, suspecţii sunt un cuplu căsătorit . Soţul a efectuat „o lungă carieră în cadrul forţelor armate suedeze" şi este astăzi angajat în sectorul public.

În ceea ce priveşte femeia, ea ocupă o funcţie „extrem de sensibilă" în cadrul unei agenţii guvernamentale, a adăugat publicaţia, citând o sursă anonimă. Karin Lutz nu a dorit să ofere mai multe informaţii asupra acestor persoane, subliniind că ancheta este încă în curs.

Potrivit Expressen, cei doi se află în prezent în celule separate, „fără să se poată uita la televizor, să asculte radio sau să comunice cu lumea exterioară".

Contactat de AFP, Thomas Olsson, avocatul unuia dintre cei doi suspecţi, a declarat că nu este în măsură să facă niciun comentariu.

Ministerul Public al Suediei a declarat într-un comunicat că cei doi suspecţi ar putea fi ţinuţi în arest până vineri, înainte ca procurorii să ceară unui tribunal să-i plaseze în detenţie provizorie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat