Doi turiști spanioli au murit într-un accident de balon cu aer cald în Turcia

Doi turiști spanioli au murit într-un accident de balon cu aer cald în Turcia

Doi turişti spanioli şi-au pierdut viaţa şi trei au fost răniţi marţi după ce balonul cu aer cald în care călătoreau a făcut o aterizare forţată în Cappadocia, Turcia, a anunţat biroul guvernatorului local, potrivit Reuters.

Foto Shutterstock

Balonul cu aer cald s-a ridicat de la sol în districtul Avanos la răsăritul soarelui, a precizat guvernatorul provinciei Nevsehir.

„În timpul aterizării balonului, care transporta 28 de pasageri şi doi membri ai echipajului, doi cetăţeni spanioli au murit, iar alţi trei au fost răniţi'', a spus el într-o declaraţie.

„Îngrijirile medicale pentru persoanele rănite continuă în spitale din oraş şi nu le pun viaţa în pericol'', se mai precizează în comunicat, relatează Agerpres.

Potrivit comunicatului, accidentul s-a produs din cauza unei creşteri neaşteptate a vitezei vântului, potrivit unor prime evaluări.

Plimbările cu balonul cu aer cald se numără printre cele mai populare activităţi în regiunea Cappadocia, unde aceste aparate de zbor planează peste văi şi formaţiuni vulcanice sub formă de hornuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”