DOLIU Ziua când România a devenit oficial STAT INFRACȚIONAL subordonat PSD!

DOLIU Ziua când România a devenit oficial STAT INFRACȚIONAL subordonat PSD!

Zi de doliu. România devine oficial stat infracțional subordonat PSD. Practic, odată cu votarea în Parlamentul PSD/ALDE a legilor propuse de Tudorel Toader, președintele României va deveni o marionetă. Procurorii și judecătorii vor fi la mâna șefilor numiți de marionetele de la CSM care vor putea fi numite de la partid. Judecătorilor și procurorilor incomozi le vor putea fi făcute dosare la comandă de către noua structură propusă de Toader. Asta este pe scurt ce se va întâmpla dacă Parlamentul PSD/ALDE va vota aceste modificări. Mai mult, nu vor mai putea deveni judecători sau procurori tinerii sub 30 de ani. Probabil că trebuie să treacă întâi printr-un stagiu pe la partid, să fie testați!

Propunerile:

1. Procurorul general, adjunctul acestuia şi şeful DNA vor fi numiti la propunerea ministrului Justitiei, şi nu a preşedintelui, cum este acum, iar mandatul acestora va fi de 4 ani, şi nu de 3 ani. Totodată, şeful instanţei supreme va fi numit la propunerea preşedintelui.

2. "Inspectia judiciara trece la Ministerul Justitiei. In multe tari, Inspectia judiciara este la Minister, respectand independenta pe care o are. Sa nu fie dependenta de CSM", si-a motivat Toader propunerea.

Inspectia Judiciara este un instrument extrem de puternic in interiorul sistemului judiciar, putand influenta decisiv cariera unui magistrat. Pana acum, Inspectia Judiciara a fost in subordinea CSM, care este garantul independentei justitie. Daca va trece la Ministerul Justitiei, Inspectia Judiciara va fi in subordinea unui om politic.

3. Magistratii vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT.

"Apare inca o Directie speciala in Ministerul Public, cu competenta exclusiva de efectuare a urmaririi penale pentru faptele reclamate a fi fost comise de magistrati", a declarat Tudorel Toader.

4. Schimbare radicala la intrarea in magistratura: nu vor mai exista procurori si judecatori sub 30 de ani. Tudorel Toader: Tara nu are nevoie numai de procurori si judecatori, ci si de consilieri juridici, notari, avocati, executori. Declaratii Tudorel Toader: Admiterea la Institutul National al Magistraturii: In multe tari din lume, aceasta demnitate de magistrat, care decide in raport cu soarta unui om, presupune stiinta de carte pe de o parte, dar mai presupune in plus si o maturitate, o experienta de viata, o capacitate a magistratului de a intelege mecanismele vietii sociale. In multe tari nu se incredinteaza puterea judecatoreasca unui tanar de 24-25 de ani, cat are cand termina INM.
Eu sunt la catedra de 27 de ani. Am mers pe absolut toate treptele. Ca ministru rebuie sa ma pozitionez intre tinerii care aspira la statutul de magistrat, exigentele statului de drept si cetatean.
Prin urmare, propunem ca la INM candidatii sa aiba varsta minima de 30 de ani si o experienta in profesiile juridice de cel putin 5 ani. Avem foarte multe profesii juridice, tara nu are nevoie numai de procurori si judecatori, ci si de consilieri juridici, notari, avocati, executori judecatoresti.

5. Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va modifica legile justitiei astfel incat raspunderea magistratilor pentru erori judiciare va fi obligatorie. El a anuntat ca statul, prin Ministerul Finantelor, va fi obligat sa se indrepte impotriva magistratilor cu actiune in despagubire.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…