Dolj: Antonie Solomon, candidatul Pro România la Primăria Craiova

Dolj: Antonie Solomon, candidatul Pro România la Primăria Craiova

Antonie Solomon va fi candidatul Partidului Pro România la funcţia de primar al Craiovei la alegerile locale din 2020, funcţie pe care a mai deţinut-o în perioada 2004-2012.

Anunţul a fost făcut miercuri seara de către preşedintele interimar al Pro România Dolj, deputatul Florinel Stancu, în cadrul unei întâlniri cu câteva sute de membri şi simpatizanţi ai partidului care a avut loc la Filarmonica "Oltenia" din Craiova şi la care au participat şi secretarul general al Pro România, Ioan Mocioalcă, şi vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu. Stancu a afirmat că doreşte ca Pro România să fie primul partid care îşi anunţă candidatul la Primăria Craiova şi pentru a-şi motiva organizaţia.

Antonie Solomon a afirmat că s-a înscris în Pro România din dorinţa a reveni la primărie. "Am arătat că devenim o filială puternică, cu oameni de caracter, care au această doctrină în sânge, social-democraţia, centru-centru-stânga şi care nu au părăsit PSD pentru că le place să se plimbe: au vrut să reconstruiască stânga adevărată, ca să nu mai facă parte din stânga compromisă. Asta spun din ce am înţeles eu din ce s-a discutat în sală. Eu am zis că nu mai cred în doctrine, nici în partea stângă, nici în partea dreaptă, fiindcă am văzut cum stau lucrurile: m-am dus în stânga, i-am găsit pe liberali, m-am dus la liberali şi i-am găsit pe comunişti, pe cei de stânga. Aşa că e un amestec, de nu mai ştii cine e de dreapta şi cine e de stânga în ţara asta. Dar din dorinţa de a reveni la primărie, trebuie să am pe cineva în spate", a declarat presei fostul primar al Craiovei, la finalul şedinţei Pro România.

Solomon a afirmat că se bate cu oricine şi că nu îşi subestimează adversarii. "Ce este trist, este că experienţa vine odată cu înaintarea în vârstă", a adăgat el.

Antonie Solomon şi-a început activitatea în administraţia locală în anul 2000, fiind consilier local timp de un an (2000-2001). În 2001 este ales viceprimar al municipiului Craiova, iar în 2004 a câştigat funcţia de primar. Dacă în 2004 a candidat din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a fost ales din partea PDL, obţinând al doilea mandat consecutiv la primăria municipiului Craiova. În 2008, a câştigat funcţia de primar al Craiovei din primul tur, cu 55,07% din totalul voturilor valabil exprimate.

La alegerile locale din iunie 2012 a candidat din partea UNPR la funcţia de primar al Craiovei, dar a pierdut în faţa candidatei USL Olguţa Vasilescu. La 10 octombrie 2012, Antonie Solomon a anunţat că a demisionat din UNPR. La 25 octombrie 2012, a anunţat că s-a înscris în PPDD şi a obţinut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Senatul a constatat în noiembrie 2013 încetarea mandatului său ca urmare a condamnării definitive la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Pe 2 martie 2010, Antonie Solomon, pe atunci primar al Craiovei, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzarea de luare de mită. Pe 3 martie 2010, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Argeş; a fost eliberat din arest la 8 septembrie 2010. La 11 iulie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual şi a fost eliberat condiţionat în decembrie 2014. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...