Dolj: CJ a lansat un portal de servicii electronice pentru depunere şi obţinere online a documentelor

Dolj: CJ a lansat un portal de servicii electronice pentru depunere şi obţinere online a documentelor

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat, marţi, un portal de servicii electronice prin intermediul căruia cetăţenii pot depune şi obţine online o serie de documente.

Portalul, alături de o nouă versiune a paginii web a CJ Dolj, a fost realizat prin Proiectul "Simplificarea Procedurilor prin Eficientizare şi Digitalizare la Consiliul Judeţean", cu o valoare totală de 2,3 milioane de lei, implementat cu finanţare europeană obţinută în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă.

"Acest demers reprezintă un început pentru tot ceea ce înseamnă digitalizare, tehnici noi şi apropierea de cetăţean. Astăzi, avem un prim rezultat al acestui proiect, mai exact un nou portal, un nou site pentru Consiliul Judeţean, dar şi o platformă care face posibilă ca obţinerea unor acte administrative de către solicitanţi să se realizeze online, iar procedurile de depunere să fie la îndemâna oricui, conturându-se astfel şi o apropiere între administraţia judeţeană şi cetăţeni. Este un efort care s-a derulat pe o perioadă de 28 de luni şi care a presupus activităţi de digitalizare şi arhivare electronică a peste 93.000 de dosare provenite de la toate direcţiile CJ, număr care va fi acum suplimentat cu alte 30.000 de dosare", a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, prin intermediul portalului web, cetăţenii pot depune şi obţine online o serie de documente, de la certificate de urbanism la cereri pentru eliberarea de documente din arhivă, urmând ca, în viitorul apropiat, să poată fi emise şi autorizaţii de construire.

"În acest mod, beneficiarii - fie că sunt rezidenţi în judeţ, fie că sunt plecaţi în altă ţară - pot să solicite aceste acte, iar Consiliul Judeţean poate să le emită fără ca persoanele respective să se mai deplaseze la sediu, cu celebrul dosar cu şină şi plic cu timbru. În plus, punem la dispoziţia doljenilor un sistem de colectare a propunerilor şi de votare a proiectelor pe care administraţia le propune, dar şi a iniţiativelor venite din partea cetăţenilor. În acest mod, vom avea o consultare online pentru fiecare demers major sau chiar pentru bugetul judeţului nostru", a mai spus Cosmin Vasile.

Site-ul modernizat al Consiliului Judeţean este disponibil în cinci limbi de circulaţie internaţională. AGERPRES / (A - autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...