Dolj: Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene

Dolj: Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a doi oameni de afaceri din Dolj şi a societăţilor PRIMASERV SRL şi NEOTOP SRL, conduse de aceştia, pentru mai multe infracţiuni prin care au obţinut fonduri europene în valoare de 766.598 lei.

Potrivit DNA, cei doi sunt acuzaţi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului, a complicităţii şi a instigării, iar aceştia şi-au recunoscut faptele, în prezenţa avocaţilor.

"În contextul implementării proiectului 'Dezvoltarea sectorului productiv al companiei prin achiziţia de echipamente, mijloace de transport tehnologice şi construcţia unei clădiri de producţie', în perioada 2009-2014, unul dintre inculpaţi, la instigarea celuilalt, ar fi depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene mai multe documente false (contracte de lucrări, de achiziţie produse etc.), în scopul obţinerii de fonduri nerambursabile. De menţionat este şi faptul că pentru crearea cadrului formal al obţinerii finanţării nerambursabile, inculpaţii ar fi simulat organizarea unei proceduri de achiziţie publică derulată la nivelul S.C. PRIMASERV S.R.L., la finalul căreia a fost încheiat un contract de execuţie lucrări cu o societate controlata de unul dintre oamenii de afaceri. Prin aceste demersuri au fost obţinute fonduri nerambursabile în valoare totala de 766.598 lei, debit ce a fost restituit integral Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene", informează DNA printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în prezenţa avocaţilor, inculpaţii au declarat că recunosc comiterea faptelor şi că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală "şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora", respectiv 2 ani închisoare cu suspendare pentru patronul PRIMASERV şi de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare pentru cel de la Neotop SRL, precum şi cu amenzile de 200.000 lei pentru PRIMASERV şi 35.000 lei pentru NEOTOP, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Dâmboviţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...