Dolj: Fănel Trandafir, pus sub control judiciar în dosarul privind constituirea grupării infracționale "Frăția"

Dolj: Fănel Trandafir, pus sub control judiciar în dosarul privind constituirea grupării infracționale "Frăția"

Fănel Trandafir, zis Cimino, fost vicepreședinte al Federației Române de Box (FRB), a fost pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile, el fiind acuzat de constituirea grupării infracționale "Frăția" "în vederea săvârșirii unor infracțiuni", după ce joi fusese reținut pentru 24 de ore.

* Dolj: Fănel Trandafir, fost vicepreședinte FRB, reținut pentru constituirea grupării infracționale "Frăția''

Măsura controlului judiciar împotriva lui Fănel Trandafir a fost dispusă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, după cum a declarat vineri pentru AGERPRES procurorul Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, din probe a rezultat că Fănel Trandafir a aderat la gruparea ''Frăția'', iar împreună cu inculpații Ion Ilie, zis Ilie Pușcărie, Roșianu Gigel, Zavera Gigi Vadik, zis Gigioc, și Pîrvu Mihai, zis Caiac (care în 2008 a decedat după ce a fost împușcat într-un scandal), au constituit nucleul de decizie al grupării în vederea săvârșirii unor infracțiuni față de persoanele care nu aveau atitudinea dorită de grup, sau care manifestau o atitudine potrivnică acțiunilor grupării.

"Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Dolj — Serviciul de Investigații Criminale și Secția nr. 1 Poliție, în urma activităților complexe desfășurate, a procedat la reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului Trandafir Fănel, zis Cimino, pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 din C.p.", se afirmă într-un comunicat al IPJ Dolj.

Ulterior constituirii grupului infracțional și a nucleului de decizie, se mai spune în comunicat, Fănel Trandafir, zis Cimino, prin acțiuni individuale, care se circumscriu infracțiunii de amenințare, a sprijinit existența acestuia.

AGERPRES / (AS — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...