Dolj: Ford România va recruta aproape o mie de noi angajați pentru producția SUV-ului EcoSport la Craiova

Dolj: Ford România va recruta aproape o mie de noi angajați pentru producția SUV-ului EcoSport la Craiova

Ford România va recruta 976 de noi angajați pentru producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova, care va începe în toamna acestui an.

Potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES, Ford România va angaja 976 de operatori de bază și calificați, actualul număr de angajați de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât și în cea de producție a motoarelor fiind de 2.715 persoane.

"Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape o mie de noi locuri de muncă la uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3.650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport", a declarat președintele Ford România, John Oldham, conform comunicatului de presă.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați se va derula prin intermediul unei agenții de recrutare de personal, grupul de lucru fiind coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.

"Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar aceștia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege sistemul global de producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport", a spus directorul Departamentului de resurse umane al Ford România, Marina Babară.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România. La Craiova sunt produse, în acest moment, atât polivalentul Ford B-MAX, cât și motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reușit să câștige premiul Motorul Internațional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

Uzina de asamblare a vehiculelor din Craiova este o parte importantă a zonei de producție pe care Ford o deține în Europa, iar investiția în adaptarea producției viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro, în acest moment, Ford EcoSport fiind produs și exportat din India.

Sursa citată mai precizează că trei zone-cheie ale fabricii din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de vopsitorie, montaj general și caroserie.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa — cu excepția Rusiei—, în timp ce fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei și celorlalte piețe de export la nivel mondial.

În 2016, vânzările de SUV-uri Ford au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% și vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024