Dolj: Intenţia de vaccinare a crescut de peste 10 ori; DSP recomandă programarea pe platforma naţională

Dolj: Intenţia de vaccinare a crescut de peste 10 ori; DSP recomandă programarea pe platforma naţională

Intenţia de vaccinare la nivelul judeţului Dolj a crescut de peste 10 ori în ultimele două săptămâni, de la 400 doze/zi la 4.400 doze/zi iniţiere vaccinare, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică recomandă populaţiei să acceseze, pentru înregistrare, platforma naţionala de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/).

"De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Dolj a fost administrat un număr total de 388.014 de doze de vaccin anti-COVID-19. În ultimele 2 săptămâni s-a observat o creştere mare (de la 400 doze/zi iniţiere vaccinare s-a ajuns la 4.400 doze/zi iniţiere vaccinare) a intenţiei de vaccinare a populaţiei, precum şi a adresabilităţii la centrele de vaccinare din judeţ, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomanda populaţiei să acceseze platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 ( https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ ) pentru înregistrarea în vederea vaccinării. Acest lucru este recomandat pentru a se evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare în condiţii de pandemie, pentru ca personalul medical să poată estima corect necesarul de doze pentru perioada imediat următoare, dar şi pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării", informează DSP Dolj.

Potrivit sursei citate, persoanele programate pe platformă în prealabil, au prioritate pe fluxuri dedicate, în judeţul Dolj fiind deschise în prezent 16 centre de vaccinare, din care 5 în Craiova şi 11 în judeţ.

Având în vedere adresabilitatea în creştere, prin intermediul Nucleului Judeţean de Coordonare a Vaccinării Dolj, împreună cu Universitatea din Craiova şi Primăria Craiova, de săptămâna viitoare se va deschide un centru de vaccinare şi în incinta Facultăţii de Mecanică, cu 4 fluxuri pentru vaccin Pfizer şi 2 fluxuri pentru vaccin Johnson&Johnson. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?