Dolj: Mihail Genoiu și-a depus candidatura din partea PSD la funcția de primar al Craiovei

Dolj: Mihail Genoiu și-a depus candidatura din partea PSD la funcția de primar al Craiovei

Mihail Genoiu și-a depus duminică candidatura la Biroul electoral de circumscripție, din partea PSD, la funcția de primar al Craiovei. Organizația PSD Dolj a strâns peste 36.000 de semnături.

Senatorul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a declarat că Genoiu este candidatul potrivit care să continue proiectele începute în ultimii ani în Craiova de fostul primar, Lia Olguța Vasilescu, și se așteaptă ca la alegerile parțiale din 11 iunie candidatul PSD să obțină peste 50% din voturi.

"Am reușit să strângem peste 36.000 de semnături. Ne așteptăm ca la alegeri să luăm peste 50%, le mulțumim craiovenilor pentru că ne-au susținut prin semnătura lor, pentru că ne-au susținut prin votul lor și la alegerile parlamentare și la alegerile locale de acum un an de zile. Când am ales ca la alegerile acestea să ne reprezinte Mihail Genoiu, am ales exact persoana care trebuie, cea care este capabilă să continue proiectele în următorii trei ani, pentru că sunt multe proiecte în derulare, iar Guvernul susține foarte multe proiecte locale și atunci aveam nevoie de o persoană potrivită", a spus Manda.

Președintele PSD Dolj a mai afirmat că, potrivit estimărilor, nu este așteptată o prezență foarte mare la alegerile din 11 iunie. "Dacă vă uitați în spate, am venit cu circa 300 de oameni, iar dacă fiecare va aduce câte 100 de oameni la vot deja sunt voturile care ne trebuie, având în vedere că, din punctul nostru de vedere, nu vom avea o participare de 100.000 de oameni", a mai afirmat Manda.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Craiova și fost primar al municipiului, a afirmat că este alături de Mihail Genoiu, care în ultimii 5 ani a făcut parte din echipa sa în calitate de viceprimar. "În urmă cu un an de zile eram tot aici, eu în altă postură, tot cu Mihail Genoiu, pentru că făcea parte din echipa mea, așa cum a făcut parte în ultimii 5 ani de zile. Acum un an îmi depuneam eu candidatura și mă susținea Mihail Genoiu, acum își depune candidatura Mihail Genoiu și sunt alături de el, așa cum este alături toată organizația PSD Craiova și nu numai", a spus Vasilescu.

Președintele PSD Craiova a declarat că în această campanie candidatul PSD va vorbi despre proiecte, iar Genoiu va continua proiectele aflate în derulare. "Urmează o perioadă destul de grea, pe care am mai trăit-o, este o perioadă în care se împroașcă cu noroi de către candidații care nu au niciun proiect și care nu au nimic de spus. Noi nu vom face acest lucru, vom avea o campanie în care vom vorbi despre proiectele noastre și vreau să vă spun că nu îmi este indiferent cine va deveni primar al Craiovei. Am reușit să imprim orașului un ritm de dezvoltare care nu s-a mai întâmplat în foarte multe localități din România în ultimii ani, am reușit să fim pe primul loc la absorbția de fonduri europene, am reușit să atragem foarte mulți bani de la bugetul național. Când am optat pentru funcția de ministru, logic m-am gândit cine va urma la conducerea Primăriei și m-am gândit că nu poate fi o persoană mai potrivită decât cea cu care am lucrat în ultimii 5 ani de zile la toate proiectele Craiovei și care cunoaște proiectele și trebuie să le deruleze în perioada următoare și ritmul accelerat de dezvoltare să fie continuat", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Mihail Genoiu a afirmat că nu are emoții în aceste alegeri, iar dacă le va câștiga va continua ritmul de derulare a proiectelor. "Nu am niciun fel de emoții și sunt foarte încrezător în aceste alegeri, pentru că de 5 ani de zile craiovenii sunt alături de noi, de 5 ani de zile craiovenii au văzut ce se întâmplă în oraș și îi asigur pe toți că ritmul nu va scădea, că vom menține același ritm de dezvoltare. Sper ca la sfârșitul celor trei ani de mandat să fim în coasta Clujului, să fim al treilea oraș din România ca dezvoltare din toate punctele de vedere", a afirmat Mihai Genoiu.

Funcția de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguța Vasilescu, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obținut în urma alegerilor din 11 decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu