Dolj: Nouă irakieni ascunşi într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări, depistaţi la PTF Calafat

Dolj: Nouă irakieni ascunşi într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări, depistaţi la PTF Calafat

Nouă irakieni, cu vârste între 17 şi 28 de ani, care încercau să intre ilegal în ţară, au fost descoperiţi, de poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, ascunşi într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări.

Potrivit unui comunicat al IGPF, microbuzul în care se aflau cei nouă tineri din Irak era înmatriculat în Turcia şi era condus de un cetăţean turc, care era însoţit de un conaţional în calitate de şofer de rezervă, cei doi transportând echipamente pentru scufundări acvatice din Turcia, cu destinaţia Franţa.

"În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind astfel, în compartimentul marfă, nouă persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că toate persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Acestea au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei", se menţionează în comunicat.

La cercetări, şoferii turci au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tuturor persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii turci şi cei nouă irakieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...