Dolj: Noul stadion din Craiova va fi inaugurat vineri cu un meci amical cu Slavia Praga

Dolj: Noul stadion din Craiova va fi inaugurat vineri cu un meci amical cu Slavia Praga

Noul stadion din Craiova va fi inaugurat, vineri, cu un meci amical între CS Universitatea - Slavia Praga, care va începe de la ora 20,00.

Înainte de meci, va avea loc un spectacol de inaugurare la care vor participa artiști și foști jucători ai echipei de fotbal și vor avea loc proiecții cu momente din istoria clubului.

Potrivit Primăriei Craiova, noul stadion din Bănie, cu o capacitate de circa 30.000 de locuri, va putea găzdui competiții fotbalistice naționale și internaționale, competiții pentru alte tipuri de sporturi (rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar și evenimente culturale și sociale de anvergură, concerte, târguri și expoziții la cele mai înalte standarde.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 239.731.352,83 lei (cu TVA inclus), iar pentru noul stadion, Primăria Craiova a înființat Serviciul Administrare și Exploatare Stadion, în cadrul Direcției Patrimoniu, sub coordonarea directorului executiv, structură funcțională formată din 23 posturi, respectiv 8 funcții publice, din care o funcție publică de conducere de șef serviciu și 7 funcții publice de execuție; 15 funcții contractuale.

Consiliul Local Craiova a aprobat miercuri, 8 noiembrie, în cadrul unei ședințe de îndată, cu unanimitate de voturi, preluarea noului stadion de fotbal de la Compania Națională de Investiții (CNI), precum și înființarea unui serviciu de administrare a noului obiectiv.

Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar, în septembrie 2015 au demarat lucrările propriu-zise.

Construirea Complexului Sportiv Craiova — Stadion de fotbal este o investiție semnificativă, conform CNI, și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.

AGERPRES / (AS — autor: Cristina Matei, editor: Irina Poenaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN