Dolj: O femeie de 75 de ani, infectată cu virusul West Nile, a decedat

O femeie de 75 de ani din Poiana Mare, judeţul Dolj, a decedat după ce a fost infectată cu virusul West Nile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ştefan Popescu, femeia, care era internată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, a decedat pe 29 august la cinci zile de la internare, iar rezultatul testului care a fost primit vineri de la Bucureşti a confirmat că aceasta, pe lângă unele afecţiuni mai vechi, a fost infectată şi cu West Nile.

"Fusese diagnosticată cu meningoencefalită cu lichid clar, pe fondul unor boli preexistente de tipul afecţiunilor renale şi neurologice şi azi a venit confirmarea de la Bucureşti că a fost infectată cu virusul West Nile", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, numărul cazurilor de infecţii cu West Nile din judeţ, în această vară, a ajuns la 22, dintre care un deces, iar medicii aşteaptă rezultatele pentru alte cinci cazuri. "La toate cazurile de meningoencefalită care ajuns la spital sunt recoltate probe şi trimise la Bucureşti pentru analiză, iar până acum au fost trimise 35 de probe, dintre 22 au fost confirmate, 8 infirmate, iar pentru 5 urmează ca rezultatul să ajungă săptămâna viitoare", a mai spus dr.Popescu.

Potrivit DSP Dolj, infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă; să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X