Dolj: Paşaportul Sorinei, ridicat de mama adoptivă de la Serviciului de Paşapoarte din Craiova

Dolj: Paşaportul Sorinei, ridicat de mama adoptivă de la Serviciului de Paşapoarte din Craiova

Paşaportul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi, a fost ridicat, vineri, de mama adoptivă, Ramona Săcărin, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj.

Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a arătat că paşaportul a fost emis la Craiova, pentru că aici a fost ultimul domiciliu al familiei adoptive.

"Ultimul domiciliu al familiei adoptive înainte de a pleca în SUA a fost în Craiova. Dosarul a fost operat, s-a completat cu paşaportul care nu a fost eliberat către familia adoptivă, pentru că între timp Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a Parchetului General a solicitat trimiterea paşaportului pentru ancheta care s-a derulat. Paşaportul a fost emis în condiţii legale, nu a fost niciun fel de problemă", a explicat Purcărescu.

Joi, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina. Instanţa din Slatina a respins şi cererea soţilor Săcărin privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului Sorinei. Soluţia pronunţată joi de Judecătoria Slatina este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

La începutul săptămânii, procurorul general interimar, Bogdan Licu, declarat că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut "prin metode nu tocmai legale".

"Cu privire la paşaport, în momentul în care a fost retras paşaportul au existat anumite indicii că ar fi fost obţinut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot să vă spun. În momentul de faţă s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. În perioada următoare veţi vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date şi indicii privind nereguli existente la momentul eliberării paşaportului", a explicat Licu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…