Dolj: Senatorul Mario Ovidiu Oprea și-a depus candidatura din partea PNL la funcția de primar al Craiovei

Dolj: Senatorul Mario Ovidiu Oprea și-a depus candidatura din partea PNL la funcția de primar al Craiovei

Senatorul Mario Ovidiu Oprea și-a depus, duminică, la Biroul electoral de circumscripție, candidatura din partea PNL la funcția de primar al Craiovei la alegerile parțiale din 11 iunie.

Cu acest prilej, Oprea a afirmat că din întâlnirile pe care le-a avut cu alegătorii și din studiile realizate a constatat că locuitorii Craiovei nu știu că pe 11 iunie se alege primarul orașului, ceea ce va duce la un absenteism foarte mare.

"Le mulțumesc celor peste 7.000 de craioveni care m-au susținut în acest demers al meu cu făgăduința că vom face echipă împreună și vom reporni motoarele Băniei așa cum au fost ele turate odată. Problema principală cu care ne vom confrunta și pe care am întâlnit-o în acest demers de strângere de semnături este faptul că oamenii nu știu că sunt alegeri pe 11 iunie. Dacă oamenii nu vor fi informați, ne vom lovi de un absenteism foarte mare, lucru nedorit de noi, dar dorit de alte partide. Autoritățile locale și centrale nu fac nimic pentru a fi informați de acest lucru. Decât să fie acele panouri (n. red.: panourile în care apare fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, împreună cu candidatul PSD, Mihail Genoiu) în diferite scopuri, ar fi scris pe acele că orașul Craiova nu mai are primar și că vor fi alegeri pe 11 iunie. Dar ne vom strădui și îi vom anunța", a spus Oprea.

Candidatul PNL a mai afirmat că locuitorii Craiovei își doresc o administrație "la vedere", reindustrializarea orașului și un primar energic și integru.

"Craiovenii își doresc o administrație la vedere, iar în acest moment se confruntă cu o birocrație în administrația locală, cu o politizare excesivă și chiar spun că s-au confruntat cu fenomen generalizat de corupție. Va trebui să punem punct acestui lucru. Și mai este nevoie de un lucru foarte important: este nevoie de o reindustrializare a orașului nostru, este nevoie de redeschiderea acelor fabrici serioase care au creat acele locuri de muncă pentru toți craiovenii și perspectiva zilei de mâine pentru tineri. De aceea oamenii spun că își doresc ca orașul nostru să redevină polul industrial pe care ei îl știau, centru industrial și centru universitar. Mă voi strădui să fiu primar energic, deschis, disponibil, integru, așa cum reiese că și-l doresc din toate studiile pe care noi le-am făcut în acest moment în raport cu partea a doua a acestui mandat până în anul 2020, când vor avea alegeri din nou pentru funcția de primar al Craiovei", a mai afirmat Mario Ovidiu Oprea.

Prezent la depunerea candidaturii lui Mario Ovidiu Oprea, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a afirmat că municipiul Craiova are nevoie de o administrare mai transparentă, mai corectă și mai eficientă.

"Tot PNL-ul îl susține și își pune mari speranțe în candidatura domnului Oprea. Cred că acest oraș, capitala Olteniei, una dintre capitalele istorice ale României, merită mai mult decât a avut prin administrația PSD, merită o administrare a orașului mai transparentă, mai corectă, mai cinstită și cu mai multă eficiență. Sunt convins că domnul Oprea, așa cum l-am cunoscut cu toții, ca un om foarte corect, foarte integri, foarte eficient, și-a făcut foarte bine treaba ți datoria în Parlamentul României, astăzi este liderul grupului nostru parlamentar de la Senat, va reuși să facă viitoarea administrație a Craiovei să fie corectă și în folosul cetățeanului", a spus Bușoi.

Acesta a mai afirmat că municipiul Craiova are nevoie de investiții, iar Oprea, din funcția de primar, ar putea fi un partener al mediului de afaceri.

"Cred că domnul Oprea are capacitatea să devină partenerul mediului de afaceri din Craiova și, pe lângă dezvoltarea în investiții existente, cel mai important lucru va fi să atragă alte investiții mari și importante în Craiova, unde, din acest punct de vedere, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat în rău și este de datoria viitorului primar al Craiovei să readucă orașul la măreția la care a fost odată", a mai spus Bușoi.

Funcția de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguța Vasilescu din funcție, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obținut în urma alegerilor din 11 decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu