Dolj: Tribunalul menține controlul judiciar față de Darius Vâlcov, care se va prezenta la poliție o dată la două săptămâni

Dolj: Tribunalul menține controlul judiciar față de Darius Vâlcov, care se va prezenta la poliție o dată la două săptămâni

Magistrații Tribunalului Dolj au decis miercuri, la primul termen de la această instanță al procesului în care Darius Vâlcov este judecat pentru fapte de corupție, să mențină măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de acesta și i-au admis cererea de a se prezenta la poliție o dată la două săptămâni.

"În cauză s-a menținut măsura controlului judiciar, care a fost modificată în sensul că în loc să meargă o dată pe săptămână la poliție i s-a admis cererea de a merge o dată la două săptămâni", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, Denis Ghervase.

Potrivit sursei citate, următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 11 octombrie, când vor fi reaudiați martorii din dosar și se continuă judecata.

Potrivit unei decizii CEDO, dacă dosarul este strămutat, iar una dintre părți solicită reaudierea unor martori, aceștia se reaudiază în fața judecătorului la care a ajuns dosarul.

Dosarul lui Darius Vâlcov aflat pe rolul Tribunalului Dolj a fost strămutat luna în iulie a.c. de la Tribunalul Olt, în urma unei decizii a Curții de Apel Craiova.

În 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA, fiind inculpat pentru trafic de influență și luare de mită. Celălalt dosar se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul strămutat la Tribunalul Dolj fostul ministru este acuzat de procurori că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri — denunțător în cauză — aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

Potrivit procurorilor, banii au fost pretinși pentru ca denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina și pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

AGERPRES / (AS — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…