Dolj: Unităţi de PC şi înscrisuri ridicate de anchetatori de la sediile DSP din Craiova

Dolj: Unităţi de PC şi înscrisuri ridicate de anchetatori de la sediile DSP din Craiova

Anchetatorii care au efectuat, marţi, percheziţii la cele două sedii ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj din Craiova într-un dosar penal în legătură cu emiterea unui aviz sanitar de construire, au ridicat două unităţi PC de la biroul avize şi autorizaţii, registre de înregistrare avize şi notificări din perioada 2009 - 2016 şi copii după documente legate de această cauză.

Potrivit unui comunicat al DSP Dolj, pe timpul efectuării percheziţiilor nu a fost perturbată activitatea instituţiei.

"În data de 12 martie, (...) s-a efectuat o percheziţie la sediile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj din Craiova, strada Tabaci, nr. 1 şi strada Lămâiţei, nr. 10, în legătură cu un aviz sanitar de construire (...), emis cu nr. 546 în data de 02.09.2009, aviz în baza căruia Primăria Municipiului Craiova a emis autorizaţia de construcţie nr. 302 din 04.04.2017. S-au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două unităţi PC de la Biroul Avize şi Autorizaţii, Registre de înregistrare avize şi notificări din perioada 2009 - 2016 şi copii după documente, legate de această cauză, existente la sediul DSP Dolj, predate de conducătorul instituţiei. Menţionăm că pe timpul efectuării perchiziţiei nu a fost perturbată activitatea curentă a instituţiei", precizează DSP Dolj.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat, marţi, percheziţii la sediile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj într-un dosar care vizează emiterea unui aviz sanitar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţii, de la Primăria Craiova, de către o societate care a ridicat o clădire în zona centrală a oraşului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, a precizat că dosarul aflat în lucru, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la serviciul de investigare a criminalităţii economice, are ca obiectiv infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat.

"Organele de urmărire penală au fost sesizate în cursul anului 2017 despre faptul că o societate de construcţii a demarat construirea unui imobil în baza unei autorizaţii de construire emise (de Primăria Craiova - n.r.) fără a deţine aviz sanitar prevăzut de lege. Din verificările efectuate în cadrul cercetărilor, declaraţii, înscrisuri la dosar depuse de către primărie şi de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj, a reieşit că la emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar emis de DSP în anul 2009, adică în urmă cu 8 ani. S-a solicitat DSP Dolj documentaţia care a stat la baza emiterii acestui aviz şi alte date privind împrejurările în care a fost emis, iar instituţia respectivă a precizat că nu mai deţine documentaţia. Ulterior, printr-o altă adresă a înaintat o copie certificată cu originalul a acestui aviz sanitar, precizând că dosarul de emitere nu se găseşte în arhivă. Printr-o altă adresă, a comunicat că o copie a avizului se află în arhiva instituţiei. Date fiind toate aceste date contradictorii, s-a dispus efectuarea de percheziţii, ridicarea unor înscrisuri şi verificarea lor pentru a se stabili împrejurările în care a fost emis acest aviz", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Construcţia se află pe strada Împăratul Traian, la nr. 65. AGERPRES / (AS - autor: Maria Mitrică, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”