Donald Trump a făcut o glumă despre adăugarea unei sculpturi a chipului său în monumentul de pe Muntele Rushmore

Donald Trump a făcut o glumă despre adăugarea unei sculpturi a chipului său în monumentul de pe Muntele Rushmore

Donald Trump a făcut o glumă în cadrul unui miting recent pe seama adăugării unei sculpturi a chipului său în cadrul celebrului ansamblu monumental dedicat președinților americani situat pe Muntele Rushmore, informează miercuri telegraph.co.uk.

Declarațiile sale au generat reacții împărțite în rândul publicului american, iar mulți internauți au început să își imagineze cum ar arăta o sculptură în piatră reprezentând chipul actualului președinte al Statelor Unite, dacă aceasta ar fi expusă pe Muntele Rushmore alături de sculpturile care îi reprezintă pe George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln.

Donald Trump a făcut acea declarație în timpul unui miting în Youngstown, o localitate din statul american Ohio, unde a spus că "fiecare președinte de pe Muntele Rushmore a crezut în protejarea industriei americane".

"Este ceea ce fac și eu acum. V-aș întreba dacă ați crede că într-o bună zi și chipul meu va fi pe Muntele Rushmore", a spus Donald Trump.

"Însă aici apare o problemă. Dacă aș spune acest lucru, evident în glumă, doar pentru a ne amuza, mass-media specializate în 'fake news' (știri false) va spune: 'el crede că ar trebui să se afle pe Muntele Rushmore'. Așadar, nu voi spune acest lucru. OK? Nu îl voi spune", a adăugat președintele american.

Deși Donald Trump a zis că nu va spune că o sculptură a chipului său ar trebui să se afle pe Muntele Rushmore, internauții au reacționat foarte repede pe rețelele de socializare, iar unii dintre ei au publicat imagini prelucrate în Photoshop, imaginându-și cum ar arăta chipul lui Trump în cadrul celebrului monument dedicat celor patru președinți americani.

Noua controversă a apărut la scurt timp după ce Donald Trump a salutat perspectiva încheierii unui nou tratat comercial cu Marea Britanie, în contextul criticilor vehemente apărute în presă în legătură cu un posibil import al cărnii de pui tratată cu soluții clorinate.

Liam Fox, secretarul de stat pentru comerț internațional din Marea Britanie, vrea să permită importul de carne de pui după Brexit, însă ideea lui este criticată de Michael Gove, secretarul de stat pentru mediu, care a insistat în această chestiune și a spus că standardele alimentare nu ar trebui să fie declasate.

În urma acestor controverse, Donald Trump a salutat discuțiile purtate marți între Liam Fox și reprezentantul american pentru comerț, Robert Lighthizer.

Într-un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter al Președinției americane, Donald Trump a făcut următoarea declarație: "Relația noastră specială cu Marea Britanie va deveni și mai bună. Reprezentantul american pentru comerț și secretarul britanic pentru comerț Liam Fox s-au întâlnit astăzi pentru a deschide un nou capitol pentru un comerț puternic!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /