Donald Trump: Accidentul aviatic din Iran este posibil să fi fost ''o greşeală''

Donald Trump: Accidentul aviatic din Iran este posibil să fi fost ''o greşeală''

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că accidentul aviatic de miercuri din Iran este posibil să fi fost "o greşeală", adăugând că a avut un sentiment teribil privind aparatul de zbor în cauză, relatează Reuters.

"Este posibil ca cineva să fi făcut o greşeală", le-a spus reporterilor Donald Trump la casa Albă, adăugând că are suspiciuni privind cauzele prăbuşirii avionului, deşi nu a oferit detalii suplimentare.

Cu acelaşi prilej, Trump a precizat că a aprobat mărirea sancţiunilor împotriva Iranului după tirurile cu rachete iraniene din această săptămână asupra a două baze care găzduiau militari americani.

"Deja am făcut asta. Le-am mărit. Erau foarte severe, iar acum le-am mărit substanţial. Le-am aprobat cu puţin timp în urmă în baza propunerilor Departamentului Trezoreriei", a spus el.

Tot joi, oficiali americani citaţi de Reuters şi France Presse au afirmat că cel mai probabil avionul cu 176 de persoane la bord a fost doborât accidental de apărarea antiaeriană iraniană.

Un oficial american a precizat că sateliţii americani au detectat lansarea a două rachete cu puţin timp înainte de prăbuşirea avionului, după care ar fi avut loc o explozie. Cei doi oficiali au precizat că Washingtonul crede că doborârea avionului a fost accidentală, iar Pentagonul a refuzat să comenteze aceste informaţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...