Donald Trump afirmă că ancheta condusă de Robert Mueller este rea pentru ţara sa

Donald Trump afirmă că ancheta condusă de Robert Mueller este rea pentru ţara sa

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016 nu este bună pentru ţara sa şi ar trebui să se încheie, informează dpa.

''(Ancheta) Ar trebui să se încheie, pentru că este rea pentru ţara noastră. I-aş fi putut pune capăt oricând aş fi vrut, dar nu am făcut asta. Nu a existat nicio conspiraţie. Ei cheltuiesc o mulţime de bani. I-aş putea pune capăt chiar acum'', a spus Trump.

El a calificat drept o 'ruşine' ancheta privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidenţial american din 2016, răspunzând astfel unei întrebări legate de o potenţială investigaţie iniţiată de aleşii democraţi din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA atunci când aceştia îşi vor începe mandatele, în luna ianuarie.

În cursul acestui an, aleşii democraţi din Congresul american au făcut apeluri constant la preşedintele Donald Trump să respecte statul de drept şi să nu-i concedieze pe înalţii responsabili cu ancheta privind legăturile dintre Rusia şi echipa de campanie a miliardarului american.

Trump a declasificat un memoriu extrem de controversat şi de critic la adresa FBI - în pofida avertismentelor poliţiei federale şi a aleşilor democraţi - ce releva, potrivit autorilor republicani, abuzuri în supravegherea campaniei electorale a miliardarului american din 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu