Donald Trump are un cont într-o bancă din China (New York Times)

Donald Trump are un cont într-o bancă din China (New York Times)

Preşedintele american Donald Trump are un cont într-o bancă din China, ţară în care a încercat timp de câţiva ani să facă afaceri, pozând în acelaşi timp în adversar veritabil al Chinei, spre deosebire, afirmă el, de rivalul său democrat Joe Biden la alegerile din SUA, scrie New York Times (NYT), preluat miercuri de AFP.

Magnatul imobiliar a menţinut biroul, pe care l-a deschis în China înainte de a fi ales la Casa Albă, pe toată durata mandatului său prezidenţial şi a încercat un parteneriat cu o importantă firmă chineză controlată de stat, susţine cotidianul.

Preşedintele american şi-a păstrat de asemenea un cont bancar în China, până acum necunoscut şi controlat de una din companiile sale, Trump International Hotels Management, conform unei analize a declaraţiilor sale fiscale, consultate de NYT.

Conform uneia dintre aceste declaraţii, compania a plătit în China taxe de 188.561 de dolari în perioada 2013-2015, când încerca să obţină acorduri de licenţă comercială. Avocatul grupului Trump, Alan Garten, a spus că această companie "a deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în SUA, pentru a-şi plăti taxele".

"Niciun acord, tranzacţie sau altă activitate comercială nu s-a concretizat şi, din 2015, acest cont a rămas inactiv", a afirmat el, citat de NYT.

Donald Trump s-a lansat într-un război comercial şi diplomatic cu China, afirmând că este singurul apărător veritabil al intereselor americane în faţa gigantului chinez, spre deosebire, în opinia sa, de Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, aminteşte AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /