Donald Trump câștigă primarele republicane din Indiana, etapă importantă spre învestitură (mass-media)

Donald Trump câștigă primarele republicane din Indiana, etapă importantă spre învestitură (mass-media)

Omul de afaceri Donald Trump a obținut marți o victorie majoră la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se în marș forțat de învestitura pentru prezidențialele din noiembrie, relatează AFP.

Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în fața senatorului ultraconservator Ted Cruz și a guvernatorului John Kasich imediat după închiderea secțiilor de votare din acest stat industrial situat în regiunea Marilor Lacuri.

În tabăra democraților, învingătorul urmează să fie anunțat, dar Hillary Clinton îl devansa pe senatorul Bernie Sanders ca număr de voturi obținute.

Potrivit unor rezultate parțiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%.

Este a șaptea victorie consecutivă pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare să îl poată opri, în pofida mobilizării unei părți a conducerii republicanilor.

El nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegați pentru a obține incontestabil învestitura, dar probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”