Donald Trump consideră 'aberante' acuzațiile că Rusia ar fi piratat e-mailurile Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe el

Donald Trump consideră 'aberante' acuzațiile că Rusia ar fi piratat e-mailurile Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe el

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a acuzat-o miercuri pe rivala sa la președinția SUA, democrata Hillary Clinton, că este o 'prelungire rea' a actualului președinte Barack Obama, iar în ceea ce privește relațiile cu Rusia el și-a exprimat dorința ca aceasta să fie alături de SUA în lupta împotriva terorismului, relatează agențiile Reuters și EFE.

În același timp, el a negat acuzațiile că ar avea vreo legătură cu Moscova ori că ar beneficia de vreun sprijin din partea rușilor, despre care unii susțin că ar fi în spatele unei vaste acțiuni de piratare a e-mailurilor Partidului Democrat.

'Este atât de aberant, atât de ridicol', a spus Trump în fața presei, la Miami, în legătură cu acuzațiile că ar fi fost ajutat de Rusia prin piratarea a circa 20.000 de e-mailuri ale înalților responsabili ai Partidului Democrat și publicate de site-ul Wikileaks chiar înaintea Convenției democrate. 'Sincer, mi-aș dori să am această putere', a adăugat el, precizând de asemenea că nu are vreo relație deosebită de prietenie cu președintele rus Vladimir Putin.

Totuși, Trump a dat asigurări că, dacă va ajunge la Casa Albă, pentru relațiile dintre SUA și Rusia va fi 'mult mai bine' față de cum ar fi în situația în care ar deveni președinte Hillary Clinton, despre care el spune că 'Putin nu o respectă'.

În plus, el a calificat-o pe contracandidata sa drept un 'dezastru' și i-a îndemnat pe jurnaliști să se întrebe de ce Hillary Clinton nu a susținut nicio conferință de presă în ultimele 235 de zile. Trump a mai acuzat-o pe candidata democrată că va semna acorduri comerciale ce vor fi 'un dezastru pentru locurile' de muncă din SUA, cum în opinia sa a făcut soțul ei, fostul președinte Bill Clinton, care a încheiat Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA) cu Mexic și Canada.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro