Donald Trump consideră 'aberante' acuzațiile că Rusia ar fi piratat e-mailurile Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe el

Donald Trump consideră 'aberante' acuzațiile că Rusia ar fi piratat e-mailurile Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe el

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a acuzat-o miercuri pe rivala sa la președinția SUA, democrata Hillary Clinton, că este o 'prelungire rea' a actualului președinte Barack Obama, iar în ceea ce privește relațiile cu Rusia el și-a exprimat dorința ca aceasta să fie alături de SUA în lupta împotriva terorismului, relatează agențiile Reuters și EFE.

În același timp, el a negat acuzațiile că ar avea vreo legătură cu Moscova ori că ar beneficia de vreun sprijin din partea rușilor, despre care unii susțin că ar fi în spatele unei vaste acțiuni de piratare a e-mailurilor Partidului Democrat.

'Este atât de aberant, atât de ridicol', a spus Trump în fața presei, la Miami, în legătură cu acuzațiile că ar fi fost ajutat de Rusia prin piratarea a circa 20.000 de e-mailuri ale înalților responsabili ai Partidului Democrat și publicate de site-ul Wikileaks chiar înaintea Convenției democrate. 'Sincer, mi-aș dori să am această putere', a adăugat el, precizând de asemenea că nu are vreo relație deosebită de prietenie cu președintele rus Vladimir Putin.

Totuși, Trump a dat asigurări că, dacă va ajunge la Casa Albă, pentru relațiile dintre SUA și Rusia va fi 'mult mai bine' față de cum ar fi în situația în care ar deveni președinte Hillary Clinton, despre care el spune că 'Putin nu o respectă'.

În plus, el a calificat-o pe contracandidata sa drept un 'dezastru' și i-a îndemnat pe jurnaliști să se întrebe de ce Hillary Clinton nu a susținut nicio conferință de presă în ultimele 235 de zile. Trump a mai acuzat-o pe candidata democrată că va semna acorduri comerciale ce vor fi 'un dezastru pentru locurile' de muncă din SUA, cum în opinia sa a făcut soțul ei, fostul președinte Bill Clinton, care a încheiat Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA) cu Mexic și Canada.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate