Donald Trump: Decretul nu este o "interdicție care îi vizează pe musulmani"

Donald Trump: Decretul nu este o "interdicție care îi vizează pe musulmani"

Președintele american, Donald Trump, a declarat duminică într-un comunicat că decretul închizând frontierele pentru anumiți refugiați și străini nu îi vizează în mod special pe musulmani, în timp ce la nivel mondial se înregistrează un val tot mai mare de condamnări la adresa lui, relatează AFP.

"Pentru ca lucrurile să fie clare, nu este vorba despre o interdicție vizându-i pe musulmani, așa cum mass-media informează în mod fals", s-a apărat Donald Trump. "Nu are nimic de-a face cu religia, este vorba despre terorism și securitatea țării noastre", a adăugat el.

Liderul administrației de la Washington a subliniat că cele șapte țări lovite de interdicție (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen) figurează pe o listă de țări utilizată sub administrația Obama: persoanele care au efectuat călătorii acolo în ultimii cinci ani nu mai au dreptul de a reveni în SUA fără viză.

Donald Trump a mai afirmat că, în 2011, administrația Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiații irakieni pentru o perioadă de șase luni.

În plus, a spus el, "sunt peste 40 de țări în lume cu o majoritate musulmană care nu sunt afectate de acest decret".

"America a fost întotdeauna un pământ al libertății și patria celor curajoși. Ne păstrăm astfel libertatea și securitatea, așa cum mass-media o știu, dar nu vor să o spună", a adăugat președintele american.

El a reamintit că eliberarea vizelor va fi reluată la finalul celor 90 de zile de suspendare, când noi proceduri de control vor fi fost introduse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...