Donald Trump, despre Charlottesville: S-a greșit "de ambele părți"

Donald Trump, despre Charlottesville: S-a greșit "de ambele părți"

Președintele american, Donald Trump, și-a apărat marți reacția inițială, foarte controversată, la violențele care au zguduit sâmbătă orașul Charlottesville, apreciind că s-a greșit "de ambele părți", relatează AFP.

"Cred că s-a greșit de ambele părți", a declarat Donald Trump referindu-se la naționaliștii albi care și-au dat întâlnire în acest orășel din Virginia și la manifestanții care s-au adunat pentru a-i denunța.

O femeie în vârstă de 32 de ani a fost ucisă la Charlottesville când un simpatizant neonazist în vârstă de 20 de ani, James Fields, a intrat intenționat cu mașina în contramanifestanți.

În cursul unui schimb aprins de replici cu jurnaliștii, la Trump Tower din New York, președintele american a afirmat că prima sa declarație de sâmbătă, atunci când a spus că vina pentru violențe a venit din "numeroase părți", a fost făcută în lipsa informațiilor concrete.

"Când fac o declarație, îmi place să fiu corect. Vreau faptele. Evenimentele tocmai avuseseră loc", a spus el, pentru a explica de ce a așteptat până luni pentru a condamna în final "violențele rasiste" care au avut loc în orășelul din Virginia.

În fața întrebărilor insistente, Donald Trump și-a motivat ulterior prima viziune asupra faptelor.

"Am privit de foarte aproape, de mai aproape ca mulți oameni. Aveți de o parte un grup care este agresiv. Și aveți de cealaltă parte un grup care este, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună asta", a afirmat el.

"Ce să zicem despre Alt left care a atacat Alt right (termen care desemnează dreapta alternativă) cum îi spuneți? Nu au o parte din responsabilitate? Au o problemă? Cred că da", a continuat el.

"I-am condamnat pe neonaziști. Dar nu toți oamenii care au fost acolo erau neonaziști sau naționaliști albi, nici pe departe", a mai afirmat Donald Trump, repetând că a fost "o zi îngrozitoare".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria