Donald Trump dorește să reformeze serviciile secrete ale SUA pentru că sunt supradimensionate și politizate

Președintele ales al SUA, Donald Trump, intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate, scrie publicația Wall Street Journal (WSJ) în ediția de miercuri, citată de EFE.

 

Potrivit unor surse neprecizate, Trump dorește să restructureze CIA pentru a diminua personalul care lucrează la sediul central al acestui serviciu și să suplimenteze în schimb numărul agenților trimiși în misiune în străinătate.

De asemenea, viitorul președinte al SUA consideră că Oficiul directorului comunității serviciilor de informații din SUA (DNI) dispune de resurse prea mari pentru nevoile sale reale și în plus această structură este politizată.

'Punctul de vedere al echipei lui Trump este că serviciile de informații sunt total politizate', a indicat publicației WSJ una dintre sursele consultate, care a mai apreciat că aceste servicii au nevoie și de 'o cură de slăbire'.

Trump a criticat sever serviciile secrete americane pentru rapoartele invocate de actuala Administrație a lui Barack Obama în susținerea tezei că atacurile cibernetice care au pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale au fost coordonate din Rusia.

Viitorul președinte se va întâlni vineri cu directorii CIA, FBI și DNI pentru a discuta despre acele rapoarte.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…