Donald Trump îl critică pe Netanyahu pentru „proasta pregătire” a Israelului pentru atacul Hamas

Donald Trump îl critică pe Netanyahu pentru „proasta pregătire” a Israelului pentru atacul Hamas

Donald Trump l-a criticat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în legătură cu ceea ce fostul preşedinte al SUA a descris drept o proastă pregătire pentru atacul declanşat sâmbătă de militanţii mişcării palestiniene Hamas, atac în care au murit cel puţin 1.200 de oameni în Israel.

Doland Trump și Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Într-un interviu pentru Fox News, Donald Trump, favorit pentru nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024, a spus că Netanyahu "a fost lovit foarte tare" în urma acestui atac, potrivit Agerpres.

"El nu a fost pregătit. El nu a fost pregătit şi Israelul nu a fost pregătit. Iar cu Trump (la preşedinţia SUA), ei nu ar fi trebuit să fie pregătiţi", a spus fostul preşedinte american.

Donald Trump a făcut aceste declaraţii în timp ce Israelul încă îşi numără morţii după cel mai devastator atac din istoria sa. Israelul a replicat cu lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, lovituri în care au fost ucişi cel puţin 1.200 de palestinieni.

Unul dintre oponenţii lui Trump pentru nominalizarea republicană, guvernatorul de Florida, Ron DeSantis, l-a criticat pe fostul preşedinte pentru aceste afirmaţii.

"Este absurd ca cineva, cu atât mai puţin cineva care candidează pentru preşedinţie, să aleagă să atace acum prietenul şi aliatul nostru, Israelul", a scris DeSantis pe reţelele sociale.

Donald Trump şi Benjamin Netanyahu au avut o relaţie apropiată în timpul primului mandat prezidenţial al lui Trump, însă au apărut fisuri în relaţia lor altădată foarte solidă.

Adresându-se susţinătorilor săi din Florida, Donald Trump a făcut din nou comentarii asupra pregătirii Israelului în ceea ce priveşte asigurarea securităţii sale , subliniind "unele dintre lucrurile care au mers prost săptămâna trecută".

Donald Trump a adăugat: "Ei (Israelul) trebuie să îndrepte aceste lucruri, pentru că posibil luptă cu o mare putere, posibil luptă cu Iranul".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat