Donald Trump îl îndeamnă pe Vladimir Putin să dezvăluie informaţii despre fiul lui Joe Biden

Donald Trump îl îndeamnă pe Vladimir Putin să dezvăluie informaţii despre fiul lui Joe Biden

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a îndemnat pe şeful statului rus Vladimir Putin, în plin război în Ucraina, să dezvăluie informaţii potenţial compromiţătoare de care el ar dispune cu privire la fiul actualului preşedinte american Joe Biden, Hunter, informează miercuri AFP.

Fostul preşedinte republican revine astfel asupra unor acuzaţii pe care le-a repetat de nenumărate ori, în special în timpul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2020, şi care au fost dezminţite de cel vizat.

Hunter Biden este una dintre ţintele favorite ale lui Donald Trump. Tabăra lui Trump a criticat cu regularitate faptul că Hunter Biden a avut interese economice în Ucraina şi în China pe vremea când tatăl său era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).

Într-un interviu difuzat marţi de emisiunea "Just the News" de la postul "Real America's Voice", Trump a dat asigurări că soţia unui primar al Moscovei a donat 3,5 milioane de dolari lui Hunter Biden şi "familiei" lui.

"Sunt mulţi bani. Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari şi eu cred că Putin ar avea răspunsul la asta. Cred că el ar trebui să-l facă public", a spus Trump. "Cred că noi ar trebui să cunoaştem acest răspuns", a adăugat el, în acest interviu realizat, potrivit prezentatorilor săi, la reşedinţa din Florida a fostului preşedinte american.

În timpul unei dezbateri care a avut loc înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020, Donald Trump l-a întrebat pe Joe Biden "de ce, din curiozitate, soţia primarului Moscovei i-a dat 3,5 milioane de dolari fiului dvs.".

"Nu este adevărat", a răspuns atunci democratul Biden.

În trecut, Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că a obţinut destituirea unui procuror ucrainean pentru a proteja de începerea unui proces pentru corupţie compania de gaz Burisma, deoarece fiul său se afla în consiliul administrativ al acestui grup.

Pentru "dosar ucrainean" Donald Trump a fost supus unei proceduri de destituire (impeachment), după ce a fost acuzat de opoziţia democrată că a abuzat de funcţiile sale prezidenţiale pentru a face presiuni asupra Ucrainei pentru ca ea să ancheteze asupra rivalului său politic şi activităţile comerciale ale fiului lui.

În final, Donald Trump a fost achitat de Senat, aminteşte AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /