Donald Trump îl numește pe Fidel Castro un 'dictator brutal' care și-a 'oprimat' poporul

Donald Trump îl numește pe Fidel Castro un 'dictator brutal' care și-a 'oprimat' poporul

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Fidel Castro a fost un "dictator brutal" care "și-a oprimat propriul popor" și a apreciat că, la moartea sa, liderul revoluționar cubanez lasă "o moștenire de execuții, hoție, suferință inimaginabilă, sărăcie și încălcare a drepturilor fundamentale ale omului", transmite EFE.

*Donald Trump reacționează pe Twitter la anunțul morții liderului revoluționar cubanez: 'Fidel Castro a murit!'

*LIVE UPDATE Fidel Castro a murit; Nouă zile de doliu național în Cuba (FOTO/VIDEO)

Citat într-un comunicat, Trump a promis că, "deși tragediile, morțile și durerea pe care le-a provocat Fidel Castro nu pot fi șterse", administrația sa va face "tot posibilul pentru a se asigura că poporul cubanez poate porni în sfârșit pe calea prosperității și a libertății". Trump nu a menționat politica de deschidere a predecesorului său Barack Obama, notează AFP.

"Deși Cuba rămâne o insulă totalitară, sper că ziua de astăzi marchează o îndepărtare de ororile îndurate pentru prea mult timp și (un pas în direcția unui) viitor în care minunatul popor cubanez să poată trăi în libertatea pe care o merită pe deplin", a mai spus președintele ales al SUA, potrivit comunicatului citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...