Donald Trump în dialog cu liderii de la Beijing și Tokyo: Amenințarea nord-coreeană este tot mai mare

Donald Trump în dialog cu liderii de la Beijing și Tokyo: Amenințarea nord-coreeană este tot mai mare

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat telefonic duminică problema Coreei de Nord cu omologul său chinez, Xi Jinping, și cu premierul japonez, Shinzo Abe, transmite Reuters.

Comunicatele Casei Albe arată că Trump și Abe și-au reafirmat angajamentul față de eliminarea armelor nucleare din peninsula coreeană, iar amenințarea din partea Coreei de Nord a fost abordată și cu președintele Chinei. Trump i-a declarat acestuia că amenințarea reprezentată de înarmarea nucleară și cu rachete a regimului de la Phenian este tot mai mare, precizează agenția niponă de știri Kyodo.

La Beijing, presa de stat a menționat din dialogul celor doi șefi de stat insistența părții chineze asupra unei abordări corecte a Taiwanului de către partea americană, "în conformitate cu principiul unei singure Chine".

Cu prim-ministrul Abe, președintele american a discutat și despre deficitul comercial al SUA în relația bilaterală.

Săptămâna trecută, Trump a discutat problema nord-coreeană și cu noul președinte al Coreei de Sud, Moon Jae-in, reamintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”