Donald Trump, îngrijorat că FBI-ul s-ar putea să fi „plasat” probe împotriva sa în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

Donald Trump, îngrijorat că FBI-ul s-ar putea să fi „plasat” probe împotriva sa în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago

„FBI-ul şi alţi agenţi ai guvernului federal nu au lăsat pe nimeni, nici măcar pe avocaţi, să se apropie de zonele care au fost scotocite şi examinate în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago”, a scris Trump pe reţeaua de socializare Truth Social, conform AFP.

„Le-au cerut tuturor să părăsească locul, doreau să rămână singuri, fără vreun martor care să vadă ce făceau, luau sau, ceea ce sper să nu fi fost, plasau”, a mai scris fostul preşedinte american.

„De ce au insistat atât de mult ca nimeni să nu-i observe şi au dat pe toată lumea afară?”, a întrebat el suspicios, denunţând o „persecuţie politică” împotriva sa.

Niciodată un fost lider al administraţiei americane nu a fost cercetat într-un asemenea mod, iar la două zile după percheziţie, Departamentul Justiţiei şi FBI păstrează o tăcere totală pe acest subiect.

Între timp, fostul preşedinte al SUA a sosit, miercuri, la o audiere sub jurământ la New York, în cadrul cercetării civile împotriva sa asupra bănuielilor de fraude financiare ale Trump Organization.

„La New York, în seara asta. O văd mâine pe procuroarea generală rasistă pentru continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA”, a scris Trump, marţi, pe reţeaua Truth Social.

Procuroarea nu-l poate acuza penal pe Donald Trump în acest dosar, însă îi poate solicita daune financiare în civil. Există, însă, în acelaşi caz şi o anchetă penală care se află în plină desfăşurare, în paralel, condusă de procurorul Manhattan-ului, Alvin Bragg.

Cercetarea asupra fraudelor financiare ale Trump Organization a fost deschisă în anul 2019 în urma denunţurilor realizate de fostul avocat personal şi om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, cel care a afirmat că este gata să „încaseze un glonţ” pentru a-l apăra pe fostul preşedinte.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…